0
Close

Request password

Start buying

Already a Sigma customer? Register to order online as well. Prices will remail the same. No Sigma customer yet? Register and start ordering online as well!
  • Delivery promise message guesses sine causa? quae.
  • Quickly pick up your order from the Sigma Service Center
  • Quality promise message sentiamus alii autem, quibus ego assentior.
Register

Binnenmuurverf koppelt zorgspecifieke eisen aan esthetiek

AZ. Sint Maarten Mechelen

Het nieuwe ziekenhuis AZ Sint-Maarten wordt gezien als een ‘healing environment’ waarin alle aspecten van het gebouw bijdragen tot de beleving en welzijn van patiënten, medewerkers en bezoekers. Zelfs bij de keuze van de muurverf werd niets aan het toeval overgelaten.


Beeld: Marc Sourbron & Tim Janssens

“In de zorgsector gelden zeer hoge eisen”, vertelt Anthony De Vos, projectcoördinator Architectural Coatings bij Sigma Coatings (PPG), dat speciaal voor dit project de innovatieve muurverf  Sigmapearl Clean Matt inzette. “Op basis van toegespitste R&D en deskundige feedback van bouwheren, architecten en andere bouwactoren zetten we sterk in op de ontwikkeling van hygiënische oppervlakken die zeer goed reinigbaar zijn, maar die tegelijk ook bijdragen tot de esthetiek en sfeerbeleving.



Verfproducten die gebruikt worden in de zorgsector mogen geen vluchtige organische stoffen of weekmakers bevatten, geen kwalijke geurtjes afscheiden en moeten een hygiënisch, vetafstotend oppervlak hebben, zonder in te boeten aan technische en mechanische eisen. Een delicaat evenwicht.



Opvallend is dat er in heel het ziekenhuis – goed voor een totale oppervlakte van 150.000 m² – slechts één muurverfsysteem is toegepast, zowel in neutraal wit (S 0500-N) als fellere kleuren zoals oranje, groen, blauw en rood. “Het gaat om Sigmapearl Clean Matt: een matte, vuil- en vochtafstotende binnenmuurverf die uitstekend reinigbaar is zonder glimmende vlekken te veroorzaken.


Sigmapearl Clean Matt is een matte, vuil- en vochtafstotende binnenmuurverf die uitstekend reinigbaar is zonder glimmende vlekken te veroorzaken.
Beeld: Jan Dekeyzer

Bovendien is er in AZ Sint-Maarten ook gebruikgemaakt van de lakken Sigma Tigron Aqua Matt en Sigma Tigron Satin. "Deze watergedragen lakken zijn handvetresistent en gaan het ontstaan van vuile vlekken tegen”, aldus Anthony De Vos. “AZ Sint-Maarten was voor ons een ontzettend leerrijk project, onder meer omdat we al vanaf de ontwerpfase betrokken werden."


Beeld: Marc Sourbron & Tim Janssens

Architectengroep VK Architects besteedde veel aandacht aan de invloed van onze producten op de lange termijn, het benodigde onderhoud, etc. Deze zaken zijn grondig geëvalueerd via testkamers in het voormalige ziekenhuis in Duffel. Dat het nieuwe AZ Sint-Maarten zo’n prachtig visitekaartje is, is eveneens te danken aan schildersbedrijf ‘THV Woutim – Veldeman’, die de intrinsieke troeven van onze verf wist om te zetten in een kwalitatief eindresultaat.

In heel het ziekenhuis is slechts één muurverfsysteem toegepast, zowel in neutraal wit (S 0500-N) als fellere kleuren zoals groen.

Wilt u meer weten over dit project of kijken wat we voor uw project kunnen betekenen?
Neem dan contact op met onze Project Coördinator Anthony de Vos >
De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven