0
Close

Request password

Start buying

Already a Sigma customer? Register to order online as well. Prices will remail the same. No Sigma customer yet? Register and start ordering online as well!
  • Delivery promise message guesses sine causa? quae.
  • Quickly pick up your order from the Sigma Service Center
  • Quality promise message sentiamus alii autem, quibus ego assentior.
Register

Kleur van het Jaar 2022: Kom tot rust met Olive Sprig

Verfijnd grijsgroen staat voor genezing, nieuwe groei, veerkracht na de pandemie

Na een jaar van thuisblijven en te weinig fysieke contactmomenten in 2020, verlangen consumenten naar authenticiteit, natuur en betekenisvolle menselijke interactie na een leven in een voornamelijk digitale wereld. 


Vandaag introduceerde Sigma Coatings zijn kleur van het Jaar 2022: Olive Sprig (PPG1125-4) - een elegante, geaarde, veelzijdige en zeer aanpasbare grijsgroene kleur. Deze kleur staat voor nieuwe groei in een wereld na de pandemie en bootst de veerkracht van de natuur na. Olive Sprig is een ontspannen, maar verleidelijk groen dat het gevoel van verzachtende aloë vera of een geurige plant nabootst - en elke ruimte opfleurt met natuurlijke levendigheid. Olive Sprig is een veelzijdige kleur die zowel binnen als buiten goed tot zijn recht komt en past in vrijwel elke omgeving. 

“Zoals velen van ons weten na een jaar van opsluiting, is de makkelijkste manier om je mentaliteit te veranderen, het veranderen van je omgeving. Terwijl we trainingsbroeken inruilen voor straffe schoenen, recepten inruilen voor reservaties en een avondje thuis inruilen voor een avondje uit, verschuiven ook onze voorkeuren voor verfkleuren”, zegt Jan Dekeyzer, Marketing Manager kleur bij Sigma Coatings. “Doe-het-zelvers en professionele schilders worden moe van de strakke, neutrale paletten van gisteren en kiezen voor kleur in alle vormen. Noem het rebellie, maar wij zijn zeker voor de heropleving van optimistische kleuren die ons meeneemt naar een nieuw tijdperk van woninginrichting.”

Olive Sprig leent zich om gecombineerd te worden met natuurlijke materialen, en staat prachtig naast unieke architecturale elementen en meubels met gebogen vormen om een comfortabele ruimte te creëren. De kleur kan helpen bij het creëren van een toevluchtsoord in een slaapkamer, en combineert prachtig met messing accenten en houttinten op een eiland of lagere keukenkastjes. Huiseigenaren en professionals kunnen ook inspiratie opdoen uit deze kleur door het gebruik van vloer tot plafond smaragdgroene tegels in een badkamer, het opnemen van een luxe fluwelen groene bank in de woonkamer, of dompelen het huis in planten in een verscheidenheid van vormen, kleuren en maten.

Bovendien zijn huiseigenaren, na de opkomst van thuiswerken en leren op afstand, overgestapt van open woonconcepten naar individuele kamers om privacy te creëren en werk en privé gescheiden te houden. Voor wie wat meer afscheiding nodig heeft, is het verven van een muur of hoekje in een andere kleur dan de rest van de kamer een eenvoudig, betaalbaar project dat een ruimte onmiddellijk kan transformeren en kan helpen bij het creëren van grenzen in uw huis die zullen veranderen en zich zullen aanpassen naarmate ons leven verandert.
 

Bestel Olive Sprig nu als Colour Tester > 








PPG’s jaarlijkse Global Color Forecasting Workshop

Als onderdeel van PPG’s jaarlijkse Global Color Forecasting Workshop ontdekten de experts van het bedrijf dat consumenten meer geneigd zijn om kleurrijkere selecties te kiezen na moeilijke kantelmomenten in de geschiedenis, vaak gezien tijdens de Roaring Twenties of na de Grote Depressie. Als onderdeel van deze cyclische geschiedenis ziet PPG na de pandemie optimisme commerciële en residentiële designruimtes infiltreren zodat velen een gevoel van escapisme kunnen creëren. Net zoals de trends in de jaren 1920 werden gekenmerkt door weelde, metallics, rijke houtsoorten, lagen, stemmige kleuren en hoekige vormen, haalt de hedendaagse woninginrichting inspiratie uit de Oudheid, Barok en Renaissance tijdperken van kunst, beeldhouwkunst 
en architecturale vormen. Deze kleurrijke omhelzing zou een optimistische rebellie weerspiegelen, een teken van persoonlijke expressie of rustgevende zelfzorg.

Veerkracht, de behoefte aan verbinding en inspiratie uit de natuur waren terugkerende thema’s tijdens de Global Color Forecasting Workshop van PPG. Dit jaarlijkse evenement brengt meer dan 30 PPG global color stylists uit de automobiel-, consumentenelektronica-, luchtvaart-, en thuiskleur- en beitsindustrie samen. In de loop van enkele dagen analyseren de stylisten de startbaan, levensstijlen, demografische gegevens, geografieën, wereldwijde evenementen en interculturele maatschappelijke inspiraties om te bepalen welke kleuren zullen resoneren en de wereldwijde PPG-kleurprognose zullen vertegenwoordigen, inclusief de Sigma Coatings Kleur van het Jaar 2022.

 

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven