0
Close

Request password

Start buying

Already a Sigma customer? Register to order online as well. Prices will remail the same. No Sigma customer yet? Register and start ordering online as well!
  • Delivery promise message guesses sine causa? quae.
  • Quickly pick up your order from the Sigma Service Center
  • Quality promise message sentiamus alii autem, quibus ego assentior.
Register

C-Paint kleurt Ikaros Business Park wit met Sigma Perfect Matt

Project in beeld

Op een boogscheut van de eigen thuisbasis in Zaventem, klaarde schildersbedrijf C-Paint de klus: 1.000 m2 muren en plafonds van het Ikaros Business Park wit verven. Dit moderne kantoorgebouw met glaspartijen kreeg zo een frisse make-over. “We kozen bewust voor het topproduct van Sigma, Perfect Matt. Onze schilders werken er graag mee omdat je geen baanvorming hebt en gemakkelijk egaal kan afwerken”, vertelt zaakvoerder en projectleider Werner Muyshondt.

Sigma Perfect Matt is nog maar enkele jaren op de markt, maar heeft al heel wat schilders weten te overtuigen. De matte muurverf werd ontwikkeld in het R&D-centrum van Sigma en kan een troef van formaat uitspelen: geen baanvorming. De Smooth Layer-technologie (met een uitgebalanceerde verhouding van bindmiddel, additieven en pigmenten) tekent voor een naadloze overgang tussen banen. Het eindresultaat is een bijzonder egale afwerking.

RCA-Sigma-Zaventem-web-048_1000x650.jpg

RCA-Sigma-Zaventem-web-008_1000x600.jpg

 

Uitdaging: 1.000 m2 wit

Werner Muyshondt: “Sigma Perfect Matt heeft een lange open tijd en laat zich gemakkelijk verwerken, zonder aanzetten en overlappen. Bovendien kan je vlot bijwerken zonder dat je het ziet, wat handig is bij veel lichtinval. Grote oppervlakken zijn altijd een uitdaging, maar met deze betrouwbare muur- en plafondverf klaarden onze schilders die klus in een handomdraai. De verf droogt mooi mat op en past perfect binnen de moderne uitstraling van het vernieuwde kantoorgebouw.”

Klant Ikaros koos voor een witte make-over. “Puur zuiver wit is het niet. In RAL 9010 zit een puntje geel, waardoor je een heel lichte okerschijn krijgt, heel eigentijds. We hebben ook Sigma Perfect Matt in het zwart gebruikt voor de plafonds, maar daar zie je weinig van door de speciale constructie met verborgen plafond.”

RCA-Sigma-Zaventem-web-021_1000x600.jpg
 

Resultaat: matte glansgraad, strakke afwerking

Het project verliep in twee fases. “Na een eerste grondlaag, waarbij twee mensen anderhalve week bezig waren, hebben we alle ruimtes verder afgewerkt met een team van 2 tot 3 man. Sigma Perfect Matt is trouwens geurarm, waardoor je nauwelijks merkt dat onze schilders bezig zijn (lacht). Ik denk dat daar ook de grote kracht van de verf ligt: breed toepasbaar en zorgeloos schilderen. Onze mensen werken er overal gemakkelijk en graag mee. En de klanten zijn tevreden over het egale eindresultaat, dan heb je je doel bereikt, toch?”

C-Paint uit Zaventem kan vandaag terugvallen op tientallen jaren ervaring in de schilderswereld. Werner Muyshondt runt de zaak samen met Jago Swiers. Samen slaagden de zaakvoerders erin om dit jonge bedrijf snel te doen groeien.

RCA-Sigma-Zaventem-web-027_1000x600.jpg
 

Meer weten over Sigma Perfect Matt ? Contacteer de commerciële adviseur in uw buurt.

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven