0
Close

Request password

Start buying

Already a Sigma customer? Register to order online as well. Prices will remail the same. No Sigma customer yet? Register and start ordering online as well!
  • Delivery promise message guesses sine causa? quae.
  • Quickly pick up your order from the Sigma Service Center
  • Quality promise message sentiamus alii autem, quibus ego assentior.
Register

Maak uw ruimte 60-30-10

Kleuren helpen om uw eigen stijl te laten zien en zorgen voor harmonie. Met het 60-30-10 principe van de Voice of Colour creëert u uw eigen gebalanceerde kleurenpallet. Het principe gaat uit van een kleurenplan dat gebaseerd is op drie kleuren, die in verschillende verhoudingen toegepast worden in de ruimte. 

Om 60-30-10 toe te passen bestudeert u eerst de totale ruimte en alle elementen die daarin terug te vinden zijn. De basiskleur wordt in ongeveer 60% van de ruimte toegepast en bepaald de algemene sfeer in de ruimte. 30% van de ruimte wordt opgevuld door een nuancekleur. De finishing touch, een accentkleur, is voor ongeveer 10% aanwezig in de ruimte en maakt het geheel af. 

keuken-603010.png

Wanneer dit vertaald wordt naar een woonkamer, worden bijvoorbeeld de wanden en gordijnen (60%) in een kleur uitgevoerd, de bank en een kleinere muur (30%) in de tweede kleur en blijft er 10% over voor accessoires sen textiel in een accentkleur. 
 

Kleuren kiezen uit de Voice of Colour collectie. 


Er zijn meerdere manieren om kleuren te kiezen volgens het 60-30-10 principe. Voor een rustig en harmonieus geheel kiest u uit dezelfde kleurenstrip. De bovenste vier kleuren kunnen gebruikt worden voor de 60%, de twee volgende kleuren voor de 30% en de onderste voor 10%. 

Wilt u liever een combinatie van verschillende kleuren kunt u het principe ook gemakkelijk toepassen door kleuren uit verschillende collecties met elkaar te combineren. Zolang er voor de 60% uit de eerste vier kleuren wordt gekozen, de 30% uit de twee volgende en de 10% uit de laatste kleur. 
 

Ga voor een gewaagde combinatie


Wilt u liever een gewaagdere kleurencombinatie? Het 60-30-10 principe kan ook omgekeerd toegepast worden. Een van de vier donkerste tinten kan als hoofdkleur (60%) gebruikt worden. De volgende twee lichtere tinten voor 30% en de lichtste kleur voor 10%. Hierbij kan natuurlijk weer de keuze gemaakt worden tussen een kleurcombinatie uit dezelfde kleurenstrip of een combinatie van verschillende kleuren uit de waaier. 

Alles kan en alles mag; waar u voorheen een kleurexpert moest zijn om spannende kleurcombinaties te maken, geeft Voice of Colour u de mogelijkheid om dit vol vertrouwen zelf te doen. 
 

Vind uw kleuren online! 


Heeft u geen Voice of Colour kleurenwaaier bij de hand? Geen paniek! Alle kleuren uit het Voice of Colour kleurensysteem zijn ook online terug te vinden, zodat u naar hartenlust kunt combineren. Elke kleurenrij komt overeen met een kleurenstrip uit de waaier, oplopend van licht naar donker.

Heeft u een mooie kleur uitgekozen? Op de detailpagina van de kleur kunt u zien tot welke kleurenstrip de kleur behoort en op welke positie de kleur zich bevindt op de kleurenstrip.  


  Bekijk alle kleuren >
De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven