Sigma Air Pure De biobased muurverf die de binnenlucht zuivert.

Duurzaamheid op alle gebieden


Sigma Air Pure is 45% biobased
Bij Sigma Coatings vinden we het belangrijk om onze afhankelijkheid van fossiele grondstoffen te verminderen. We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om hernieuwbare (biobased) grondstoffen in te zetten met behoud van een hoge technische kwaliteit en de juiste verwerkingseigenschappen van onze verf. Daarom hebben we als nieuwe innovatie Sigma Air Pure ontwikkeld. Sigma Air Pure is 45% biobased (volgens de norm ASTM D6866). Biobased producten zijn van toenemend belang voor de verf- en bouwindustrie om zo bij te dragen aan een circulaire economie en een duurzame wereld. Bovendien is de verpakking is gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal.



Decovery®
Het DSM bindmiddel Decovery® wordt van hernieuwbare bronnen gemaakt zoals 

zaden, planten en bomen, vormt de basis voor Sigma Air Pure. Deze natuurlijke materialen vervangen een groot deel van de fossiele ingrediƫnten die traditioneel het bindmiddel vormen van verf, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en prestaties.
Meer weten over Decovery®? Klik hier: www.dsmdecovery.com


Visie op duurzaamheid
Bij Sigma Coatings en bij het moederbedrijf PPG Coatings wordt al jaren zwaar ingezet op innovatie en duurzaamheid. In de eerste plaats door het verbeteren van de kwaliteit van onze producten wat resulteert in langere onderhoudsintervallen. Dit bespaart verf- en dus grondstoffen- en zorgt voor minder transportbewegingen voor een onderhoudsklus, wat de CO2 uitstoot bespaart.

Er wordt gewerkt aan een stijging van biobased grondstoffen in diverse producten, zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit en verwerkingseigenschappen.
  • Afval wordt gereduceerd tot het minimum
  • Vermindering van uitstoot van broeikasgassen 
  • Verbetering van watermanagement en vermindering van watergebruik 

Continue aandacht voor iedere stap in het ontwikkelingsproces van producten, zodat de lange termijn invloed op mens en milieu zo positief mogelijk is. Dit zonder in te boeten aan de kwaliteit dit is een streven bij elke nieuwe ontwikkeling.

Alle verbeteringen worden zoveel mogelijk onderbouwd d.m.v. certificaten, (Eco)labels en moeten aantoonbaar voldoen aan criteria van meetinstrumenten voor gebouwen zoals BREEAM, LEED en WELL.