Sigma Air Pure De biobased muurverf die de binnenlucht zuivert.

Wist u dat binnenlucht tot 10x meer vervuild is dan buitenlucht?


En wist u dat we steeds meer tijd binnenshuis doorbrengen? Dat woningen vaak onvoldoende  geventileerd worden?  Dat sommige meubels, interieurstoffen en soms zelfs schoonmaakmiddelen de binnenlucht kunnen vervuilen?

Lucht die we in onze woningen inademen, kan vervuild zijn door een aantal gevaarlijke 

vluchtige organische stoffen (VOS) die schadelijk zijn voor de 
gezondheid. Formaldehyde behoort tot deze stoffen. Het is een onzichtbaar gas, dat bij een verhoogde concentratie een sterke, onaangename en prikkelende geur afgeeft. De belangrijkste uitstootbronnen van formaldehyde zijn: spaan- en vezelplaten, meubilair, tapijt, lijm, interieurstoffen en schoonmaakmiddelen en luchtverfrissers.


Klik hier voor een volledig overzicht van mogelijke formaldehydebronnen in huis >>


Waarom is het beter geen formaldehyde in de binnenlucht te hebben?
Formaldehyde is, in een verhoogde concentratie, één van de meest schadelijke vluchtige organische stoffen (VOS) die in alle woningen en openbare ruimtes aanwezig is. 
Naast geuroverlast kan formaldehyde ook klachten als hoofdpijn, vermoeidheid en irritatie van neus, keel en ogen veroorzaken. Het effect op de gezondheid is verschillend van persoon tot persoon, net als de concentratie van formaldehyde in elke ruimte verschillend kan zijn.


Gelukkig is er nu Sigma Air Pure, dé innovatieve biobased muurverf met een luchtzuiverende werking.
De verf laat zich gemakkelijk verwerken en geeft een supermat eindresultaat en belangrijker nog, Sigma Air Pure draagt bij aan een beter binnenklimaat door de Air Purifying Technology in de verf. 
Sigma Air Pure is 45% biobased
Bij Sigma Coatings vinden we het belangrijk om onze afhankelijkheid van fossiele grondstoffen te verminderen. We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om herwinbare (biobased) grondstoffen in te zetten met behoud van een hoge technische kwaliteit en de juiste verwerkingseigenschappen van onze verf. Daarom hebben we als nieuwe innovatie Sigma Air Pure ontwikkeld. Sigma Air Pure is 45% biobased (volgens de norm ASTM D6866). Biobased producten zijn van toenemend belang voor de verf- en bouwindustrie om zo bij te dragen aan een circulaire economie en een duurzame wereld. Bovendien is de verpakking is gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal.


Sigma Air Pure, alle voordelen op een rij:

  • zuivert 70% van de formaldehyde uit de binnenlucht
  • is 45% biobased
  • heeft een supermat eindresultaat
  • is gemakkelijk verwerkbaar
  • heeft een gerecycleerde verpakking


Download de brochure met alle info over Sigma Air Pure en de Sigma Air Pure Technology.