0
Close

Request password

Start buying

Already a Sigma customer? Register to order online as well. Prices will remail the same. No Sigma customer yet? Register and start ordering online as well!
  • Delivery promise message guesses sine causa? quae.
  • Quickly pick up your order from the Sigma Service Center
  • Quality promise message sentiamus alii autem, quibus ego assentior.
Register

18 april 2016

Innovatieve bindmiddelcombinatie Sigma Rapid combineert supersnelle droging met een prachtig eindresultaat.

Innovatieve bindmiddelcombinatie Sigma Rapid combineert supersnelle droging met een prachtig eindresultaat.

18 april 2016


Sigma Coatings brengt een uniek, zeer snel drogend laksysteem: Sigma Rapid. Een innovatief alkydlaksysteem die bij een verwerkingstemperatuur boven 20˚C na twee uur kleefvrij is, zodat ramen en deuren gesloten kunnen worden, zonder de laklaag te beschadigen. Zelfs bij een lage buitentemperatuur en een hoge luchtvochtigheid duurt de droging van deze nieuwe lak niet langer dan drie uur. Dankzij deze korte droogtijd hebben stof en regen geen kans om zich te hechten aan de lak. Christelle Tuffery, Technical Product Manager bij PPG Coatings, stelt dat door de unieke combinatie van bindmiddelen Sigma Rapid de enige buitenlak is die deze prestatie levert. “Wanneer de temperatuur boven de twintig graden is, kan nog dezelfde dag een tweede laklaag worden aangebracht.”

Vrijwel alle buitenschilderwerk wordt uitgevoerd in het voor- of najaar. De weersomstandigheden in deze seizoenen lenen zich hiervoor het beste, mede vanwege de ideale temperatuur voor het schilderen. Toch is ook dan het weer onvoorspelbaar, met koude en natte dagen. De droogtijd van verf ligt bij lage temperaturen aanzienlijk hoger en regendruppels kunnen het schilderwerk beschadigen. Sigma Rapid biedt hiervoor de oplossing. Deze lak is gemaakt op basis van een zelfontwikkelde gemodificeerde alkydhars. Deze verkort de droogtijd van de alkydlak aanzienlijk, zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit van de lak of op het eindresultaat. Sigma Rapid heeft een hoge dekkracht, er kan het hele jaar door mee geschilderd worden  en het resultaat blijft zeker zes jaar schildervrij. De sneldrogende alkydlak en grondverf zijn verwerkbaar van 0˚ tot 25˚C. Op een mooie zomerdag (25˚C met een lage luchtvochtigheid) is deze innovatieve lak in een uur stofdroog en in twee uur kleefvrij. De grondverf is al na drie uur overschilderbaar en de aflak al na 6 uur. Zelfs een tweede verflaag is dus kleefvrij voordat de zomeravondbui losbarst en ramen en deuren gesloten moeten worden.

Onderzoeksinstituut CoRI verklaart dat de buitenlak Sigma Rapid vele malen sneller droogt dan vergelijkbare laksystemen in de markt. Dat biedt grote voordelen voor professionele schilders en particulieren. De schilderperiode wordt aanzienlijk verlengd naar zelfs zachte winterdagen. Door de Fast Drying Technology van Sigma Rapid kan met deze lak bovendien meer geschilderd worden op een dag. De nieuwe lak is duurzaam elastisch en flexibel en heeft daarnaast een optimale glans en glansbehoud.

Het Sigma Rapid systeem bestaat uit een primer, een zijdeglans- en een hoogglanslak en is verkrijgbaar bij Sigma-verkooppunten.
De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven