0
Close

Request password

Start buying

Already a Sigma customer? Register to order online as well. Prices will remail the same. No Sigma customer yet? Register and start ordering online as well!
  • Delivery promise message guesses sine causa? quae.
  • Quickly pick up your order from the Sigma Service Center
  • Quality promise message sentiamus alii autem, quibus ego assentior.
Register

02 februari 2015

Sterk verbeterde watergedragen productlijn Sigma Coatings

Sterk verbeterde watergedragen productlijn Sigma Coatings

02 februari 2015

Handvet en vuil hebben geen vat meer op watergedragen lak voor binnen
Sigma Coatings introduceert de sterk verbeterde, watergedragen lak, Sigma Tigron Aqua met LTA+-technologie. Door de unieke combinatie van bindmiddelen is het houtwerk beter beschermd tegen krassen, huidvet en vuil. De hardheid van de watergedragen lak is vergelijkbaar met de hardheid van een alkydlak. Daarnaast is de laagdikte van de lak verhoogd met 5 µm naar 35 µm, wat zorgt voor een betere dekking. Door de bindmiddelcombinatie en de hogere laagdikte is de ‘open tijd’ van de lak verdubbeld. Dit zorgt ervoor dat de lak lange tijd goed blijft vloeien en daardoor beter verwerkbaar is voor de schilder. Bovendien is Sigma Tigron Aqua Satin kleurvast en vergeelt niet.

Watergedragen lakken met unieke LTA+-technologie bestand tegen krassen, slijtage en inwerking van huidvet
Lakken uit de Sigma Tigron Aqua productlijn zijn watergedragen producten die houtwerk binnen uitstekend beschermen tegen dagelijkse invloeden als inwerking van huidvet door aanrakingen en slijtage. Dit is het resultaat van verbeterde samenstelling en de unieke LTA+-technologie. Een unieke, krachtige technologie met speciale bindmiddelcombinaties. Het zogenaamde ‘cross-linking’ zorgt voor een sterkere verbinding van de polymeren in de lak. Naast de beschermende werking van LTA+ zorgen de aanwezige polyurethaan-acrylaten voor hardheid en krastvastheid.
‘Sigma Tigron Aqua-lak onderscheidt zich door een hardere eindlaag die meer bescherming biedt tegen krassen. Ook is de lak zeer resistent tegen verweking als gevolg van aanrakingen en inwerking van huidvet’, zegt Didier Van Der Taelen, Technical Support Manager bij Sigma Coatings.

Sigma Tigron Aqua: verlenging open tijd lak resulteert in optimale verwerkbaarheid
De verwerkbaarheid van Sigma Tigron Aqua is sterk toegenomen door verlenging van de ‘open tijd’ van het product. De laagdikte is toegenomen met 5 µm naar 35 µm. Dit is het resultaat na verbetering van de lak na feedback van een testpanel. ‘De eerste versie van de lak droogde te snel uit, waardoor de vloeiing te snel verminderde’, was de regelmatig terugkomende feedback na het testpanel. Sigma Coatings verbeterde de lak sterk. De open tijd van de lak is daarna meer dan verdubbeld en vloeit dus veel langer en mooier. Ook de dikte van de lak is toegenomen, waardoor een betere dekking en laagdikte bereikt wordt. Dit vergroot het onderhoudsinterval van de lak. De toegenomen laagdikte zorgt ook voor een fraaier eindresultaat, zeker als je met een borstel schildert zorgt de lak voor een mooie, authentieke uitstraling. ‘Dit product stelt je echt in staat om je vakmanschap te laten zien.’
Tenslotte heeft de lak ook een DUBO-keur. Hierdoor is de watergedragen Sigma Tigron Aqua één van de milieuvriendelijkste verven op de markt.
De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven