0
Close

Request password

Start buying

Already a Sigma customer? Register to order online as well. Prices will remail the same. No Sigma customer yet? Register and start ordering online as well!
  • Delivery promise message guesses sine causa? quae.
  • Quickly pick up your order from the Sigma Service Center
  • Quality promise message sentiamus alii autem, quibus ego assentior.
Register

25 maart 2016

Op zoek naar de juiste beleving met trendkleuren

Op zoek naar de juiste beleving met trendkleuren

25 maart 2016

Vernieuwing en verandering definiëren de kleurpaletten van 2016

Naar jaarlijkse gewoonte komt Sigma Coatings dit jaar met heel wat interieurinspiratie, dankzij de nieuwste kleurentrends. De wens van de consument in 2016-2017 wordt vertaald in niet minder dan vier kleurpaletten, elk gebaseerd op het verlangen naar vernieuwing en verandering. Ook opvallend: natuurkleuren spannen de kroon in elk palet, met ‘Paradise Found’ als trendkleur van het jaar (NCS code S 4010-G10Y).

Jaarlijks stellen de kleurexperts van PPG, één van de grootste wereldspelers op het gebied van coatings, op alle continenten de trends in architectuur, mode, interieur en productdesign samen. Dankzij deze internationale brede scope én de expertise van kleurexperte Fabienne Bruyninckx biedt Sigma een unieke staalkaart van de belangrijkste trends, vertaald naar een inspirerende kleurenselectie.

Centrale thema: “Vernieuwing & verandering”
“De keuze voor dit thema is een logisch gevolg van hoe we vandaag de dag meer en meer op zoek zijn naar verbeteringen in ons leven. We zijn namelijk op zoek naar optimisme en rust, weg van alle negatieve nieuwsberichten of complexe economische situaties die ons onzeker maken. De drang naar een veilige, maar ook persoonlijke thuishaven wordt groter en dat reflecteert zich in ons interieur,” aldus kleurexperte Fabienne Bruyninckx die samen met Sigma de trends onder de loep nam.

Een veilig gevoel creëren en verandering omarmen, dat is de filosofie van de collectie. Daarvoor werden bestaande designs vernieuwd. Terwijl enkele thema’s hun inspiratie halen uit de jaren 1970, slaan de kleuren toch een nieuwe weg ging. Zo vullen de kleuren elk op hun eigen manier het gevoel ‘veiligheid’ in, net zoals de consument dat zou doen. De vier thema’s van 2016 zien er als volgt uit:


Rustige elegantie
Dit palet creëert een sfeer van comfort en rust. Het komt vanuit de groeiende belangstelling van de consument in het vinden van een plek ver weg van de realiteit. Verwassen roze, paarse, blauwe en groene pasteltinten kenmerken dit thema en worden versterkt door donkere, gedempte kleuren. Dromerig, intiem en vredevol zijn de bouwstenen van dit thema.


Energieke natuur
Geïnspireerd op de natuur, maar tegelijk met een zachte bohemian stijl, biedt deze kleurbeleving zowel pure eenvoud als elegantie in een modern interieur. Het kleurenpalet typeert een uniek karakter waarbij imperfectie domineert. De tinten wijken namelijk af van traditionele, zuivere kleuren. De afwisseling van zacht en intens werkt als een bron van energie.


Warme geborgenheid
Het derde kleurenpalet biedt een donker, stevig concept dat geborgenheid uitstraalt. Vertrokken vanuit het verlangen naar veiligheid bestaat dit thema uit donkere natuurkleuren. Het effect? Een beschermend, krachtig gevoel. De kleur van het jaar, Paradise Found, hoort thuis binnen dit thema en typeert het palet met een op camouflage geïnspireerde tint. Ook diep rood, bruin, blauw en groen zorgen voor energie en een opvallend esthetisch effect.


Krachtig optimisme
Dit thema voor sociale, expressieve, eclectische karakters haalt zijn inspiratie uit de late jaren 1970, de tijd waarin disco en innovatieve ideeën niet weg te slaan waren. Niet voor niets scheppen de typerende verzadigde regenboogkleuren een energieke levensstijl met een futuristisch karakter en extreme expressie. Tegelijk brengen witte tinten licht en evenwicht in het palet.

Lees meer >>
De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven