0
Close

Request password

Start buying

Already a Sigma customer? Register to order online as well. Prices will remail the same. No Sigma customer yet? Register and start ordering online as well!
  • Delivery promise message guesses sine causa? quae.
  • Quickly pick up your order from the Sigma Service Center
  • Quality promise message sentiamus alii autem, quibus ego assentior.
Register

01 december 2013

Twee nieuwe Colours of Life inspiratieboeken

Twee nieuwe Colours of Life inspiratieboeken

“Beter presteren op school en op het werk”

De juiste kleur in de juiste omgeving met nieuwe Sigma kleuradviesboeken

Sigma Coatings voegt 2 nieuwelingen toe aan de reeks ‘Colours of Life’ kleuradviesboeken: ‘Opgroeien & Leren’ en ‘Werken & Functioneren’. Met deze reeks wil Sigma zijn enorme ervaring en expertise inzetten om bij de kleurkeuze niet alleen het technisch-functionele, maar ook het menselijke aspect centraal te stellen. Tegelijk lanceert Sigma een nieuwe webtool voor particulieren om de juiste kleur voor het interieur te kiezen.

De nieuwe kleuradviesboeken ‘Opgroeien & Leren’ en ‘Werken & Functioneren’ richten zich specifiek op leer- en werkomgevingen, van kantoorruimte tot kantine en van kinderopvang tot universiteit. Voor elke omgeving wordt de vraag gesteld welke beleving zij moet oproepen bij leerlingen, docenten, medewerkers of bezoekers.

“Maar altijd als onderdeel van een totaalplan”, legt Ann Heylen van Sigma uit. “Het draait om evenwicht tussen situatie, omgeving, gebouw, inrichting, verlichting, kleur en vooral de mens als gebruiker. Denk bijvoorbeeld aan een kantine die een uitnodigend, stimulerend karakter moet uitstralen. Een studieruimte waarin rust en concentratie voorop staat, of een kantoorruimte waarin productiviteit en creativiteit moet aangewakkerd worden.”

Op basis daarvan werden kleurplannen ontwikkeld gebaseerd op de 8 kleurgroepen van Sigma. De voorbeelden zijn praktijkgericht en komen uit zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Kortom, een hoop inspiratie en informatie voor schilders, vastgoedbeheerders, architecten, woninginrichters en projectmanagers. Sigma heeft in totaal zeven kleuradviesboeken op stapel staan. ‘Wonen & Verblijven’, ‘Verzorgen & Genezen’, ‘Opgroeien & Leren’ en ‘Werken & Functioneren’ zijn al beschikbaar. Binnenkort volgen ‘Cultuur & Beleven’, ‘Reizen & Ontspannen’ en ‘Herinneren & Afscheid’.

De ‘Colours of Life’ filosofie

De Sigma kleuradviesboeken zijn het resultaat van jarenlang onderzoek en samenwerking met architecten, wetenschappers en kleurspecialisten. Sinds twee jaar legt Sigma wetenschappelijke gegevens over kleur structureel vast en is daarmee het enige bedrijf ter wereld dat de kleurenfilosofie zo ver heeft doorgevoerd. Colours of Life geeft inzicht in de biologische en psychologische effecten van kleur en kan daarmee het welzijn en het functioneren van de mens in zijn leefomgeving ingrijpend verbeteren.

De ‘Colours of Life’ webtool

Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. In het verlengde van de Colours of Life kleuradviesboeken werd een online Colours of Life kleurentool ontwikkeld voor de individuele gebruiker. Hierin heeft Sigma de vele praktische voorbeelden interactief gemaakt. Kies je omgeving, bepaal de functie en selecteer de gewenste beleving… Nu in enkele muisklikken beschikbaar op het net.

Ontdek deze nieuwe tool op www.sigma.be.

 

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven