0
Close

Request password

Start buying

Already a Sigma customer? Register to order online as well. Prices will remail the same. No Sigma customer yet? Register and start ordering online as well!
  • Delivery promise message guesses sine causa? quae.
  • Quickly pick up your order from the Sigma Service Center
  • Quality promise message sentiamus alii autem, quibus ego assentior.
Register

30 oktober 2016

Sigmapearl Clean Matt

Sigmapearl Clean Matt

30 oktober 2016

Sigmapearl Clean Matt

Sigmapearl Clean Matt is een hoogwaardige matte muurverf die bekend staat om zijn uitstekende reinigbaarheid zonder ‘opglanzen’. Maar zelfs in het topsegment muurverven blijft innovatie van groot belang. Met de feedback van de eindgebruikers zijn de laboranten en ingenieurs van Sigma Coatings aan de slag gegaan om het onderscheidend vermogen van deze verf nog verder te vergroten. Met succes.

Matheid
De uitdaging lag in het verbeteren van het product, zonder concessies te doen aan de reinigbaarheid en blijvende matheid. Want muurverf die wel reinigbaar is, maar die na het reinigen glanst of beschadigd is, is wat Sigma Coatings betreft geen reinigbare muurverf. De matheid is getest onder alle mogelijke lichtomstandigheden en Sigmapearl Clean Matt mag deze naam met trots dragen.

Reinigen
Wat betreft de reinigbaarheid liggen de eisen hoog aangezien de verf veel wordt toegepast in utiliteitsgebouwen, zoals ziekenhuizen, horeca, scholen, zorginstellingen en de voedselverwerkende industrie. De bestaande technologie die zorgt voor de optimale reinigbaarheid werd behouden. Sigmapearl Clean Matt beschikt over de Easy Clean Technology, die de verf een hydrofoob en lipofoob karakter geeft. Dat betekent dat de verflaag waterige en vette vervuilingen afstoot. De vervuiling blijft dus op de verflaag liggen en trekt er niet in. Een uitermate belangrijk gegeven aangezien ons product wordt toegepast op plaatsen waar hygiëne een belangrijk criterium is.

Esthetisch eindresulaat
Naast blijvende matheid en perfecte reinigbaarheid, telt ook het esthetische eindresultaat. De verf is goed verwerkbaar gebleven, maar levert een veel fraaier esthetisch eindresultaat op. Matte verf is altijd meer vergevingsgezind, maar met de nieuwe kwaliteit krijgt de verwerker met dezelfde inspanning echt een fraaier resultaat. Zo is er veel minder kans op het zien van rolbanen, aanzetten en overlap na het drogen van de verf. De nieuwe Sigmapearl Clean Matt is dus niet alleen voor de eindgebruiker en professionele schilders een grote verbetering, maar ook voor de doe-het-zelver die waarde hecht aan optimaal eindresultaat van zijn inspanningen.

Dekking
Dekking is natuurlijk een belangrijk gegeven in de verfwereld. Slechte dekking wil immers vaak zeggen dat er nogmaals geschilderd moet worden, wat extra materiaalkosten en extra manuren betekent. De verbeteringen aan de verf hebben geen invloed gehad op de dekkingsgraad. Deze valt nog steeds ruimschoots in dekkingsklasse 2 volgens EN 13300, en dat is een prima dekking.
Natuurlijk heeft de dekking in de praktijk ook alles te maken met de staat van de ondergrond. Sigmapearl Clean Matt kan worden toegepast op zeer uiteenlopende ondergronden zoals metselwerk, beton en gips, stucwerk, structuurpleisters en glasweefselbehang en uiteraard ook over muurverflagen die goed hechten.
De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven