0
Close

Request password

Start buying

Already a Sigma customer? Register to order online as well. Prices will remail the same. No Sigma customer yet? Register and start ordering online as well!
  • Delivery promise message guesses sine causa? quae.
  • Quickly pick up your order from the Sigma Service Center
  • Quality promise message sentiamus alii autem, quibus ego assentior.
Register

09 februari 2015

Sigma Tigron Aqua opnieuw geformuleerd

Sigma Tigron Aqua opnieuw geformuleerd

09 februari 2015

Sigma Coatings introduceert de sterk verbeterde, watergedragen lak, Sigma Tigron Aqua met LTA+-technologie. Door de unieke combinatie van bindmiddelen is het houtwerk beter beschermd tegen krassen, huidvet en vuil.

De nieuwste technologie liet toe om tegemoet te komen aan de trends in de markt. Enerzijds willen eindklanten meer duurzaamheid, vooral in de ruimtes waar geleefd wordt, anderzijds komen we nu ook tegemoet aan de wensen van de vakschilder wat betreft de esthetiek, glansgraad en open tijd.


We spraken met Didier Van der Taelen, Technical Support Manager van Sigma over deze nieuwste innovatie.
Het watergedragen lakassortiment voor binnen van Sigma Coatings, Sigma Tigron Aqua, is bijgevolg geheel ingrijpend vernieuwd. ‘We hebben niet zomaar een beetje peper of zout vervangen, maar het product vanaf de basis opnieuw geformuleerd’, legt Didier Van der Taelen uit.

Sigma Coatings hanteert twee watergedragen verfsystemen, Sigma Torno voor buitenschilderwerk en Sigma Tigron Aqua voor binnenschilderwerk. ‘Wij slagen erin om voor binnen, in één lak, esthetische prestaties te combineren met technische prestaties’, vertelt Didier Van der Taelen. ‘De huidvetresistentie en het bestand zijn tegen slijtage zijn bijvoorbeeld nog verder toegenomen door de LTA+-technologie. LTA+ staat bij Sigma voor een combinatie van bindmiddelen en toevoegingen die samen voor een doorgeharde verflaag zorgen die daarbij langdurig resistent is tegen huidvet. Vingertasten zijn een bekend probleem bij watergedragen binnenlakken. ‘Natuurlijk vet dat op onze vingers zit, is vergelijkbaar met componenten van bindmiddel van de verf’, weet Didier Van der Taelen. ‘Wat gebeurde is dat het vet de bovenste filmlaag penetreerde en een reactie met de verffilm aanging, waardoor die verweekte. Dat gaf vuil de mogelijkheid om de verflaag binnen te dringen, met vieze, plakkerige vlekken, meestal rond de deurklinken tot gevolg.’
De vorige LTA-formulering ging dat tegen door de verbinding van de zuren te blokkeren. ‘We zijn Sigma Tigron Aqua gaan herformuleren om de nieuwste ontwikkelingen in bindmiddeltechniek te volgen. We hebben met onze leveranciers nu een bindmiddel ontwikkeld dat bij droging niet alleen vernet, maar “crosslinkt”: de laag wordt veel harder, en is daardoor moeilijker te penetreren.’ Door de unieke bindmiddelcombinatie is de verflaag nu nog beter bestand tegen huidvet en slijtage. De nieuwe Sigma Tigron Aqua is er in verschillende glansgraden ‘De glansgraad satin hebben we met 10 glossunits teruggebracht, op verzoek van de schilders’. Veel aandacht is daarnaast besteed aan het visceuzer maken van de lak, het verlengen van de open tijd en het verbeteren van de vloei. ‘De verwerking van Sigma Tigron Aqua lijkt nu nóg meer op de van een solvent alkyd-lak. Met alle voordelen die acrylaten hebben, hopen we dat nog meer schilders zullen overstappen.’ ‘Ook de Tigron Aqua primer werd niet uit het oog verloren. In de nieuwe kwaliteit is de vulling, doordroging en schuurbaarheid aanzienlijk verbeterd.’
 

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven