0
Close

Request password

Start buying

Already a Sigma customer? Register to order online as well. Prices will remail the same. No Sigma customer yet? Register and start ordering online as well!
  • Delivery promise message guesses sine causa? quae.
  • Quickly pick up your order from the Sigma Service Center
  • Quality promise message sentiamus alii autem, quibus ego assentior.
Register

27 november 2015

Nominatie Greener Packaging Awards

Nominatie Greener Packaging Awards

27 november 2015


Sigma Coatings heeft nominatie op zak voor de Greener Packaging Awards voor de verpakking van haar kleurpasta’s. “De pouches” zijn een toonbeeld van innovatie en duurzaamheid.

Op 26 november reikten VAL-I-PAC en Fost Plus de Greener Packaging Awards uit. De Greener Packaging Awards van 2015 is een wedstrijd die open is voor alle bedrijven die verpakte producten op de markt brengen. De wedstrijd wil ondernemingen belonen die verpakkingen ontwerpen die hun ecologische voetafdruk verminderen. Het kan gaan over:
  • inspanningen op gebied van gewicht/volume
  • end-of-life (recycleerbaar, herbruikbaar, …)
  • een beperking van mogelijkheden tot verspilling van het product zelf of
  • inspanningen op vlak van oorsprong van het materiaal (gerecycleerd, van een biologische bron, gecertifieerd, …)

Voor elke categorie wordt er een award uitgereikt aan een KMO en een andere aan een grote onderneming. De Greener Packaging Awards hebben namelijk als missie om goede tips uit te wisselen met al wie verpakkingen op de markt brengt en dit op een duurzame en verantwoorde manier wil doen. Fost Plus en VAL-I-PAC riepen de awards daarom in het leven om de best practices van zowel grote als kleine ondernemingen extra aandacht te geven.
Sigma Coatings werd genomineerd in de categorie “vermindering van verspilling” bij grote bedrijven met de verpakking van de Sigma kleurpasta’s (de zogenaamde pouches). Dankzij de pouches met handige gietdop, kunnen kleurpasta’s makkelijker en met minder verspilling in kleurmengmachines worden gegoten. De pouches kunnen na leeggieten overigens volledig opgerold worden, waardoor het afval beperkt is en een minimaal volume inneemt.
“De verpakking kwam tot stand dankzij een intense samenwerking van verschillende afdelingen” vertelt Lieven Seys, Marketing Manager bij PPG Coatings. “Het certificaat voor de nominatie van deze innovatie is een mooie beloning die de milieubewuste aanpak van ons bedrijf extra in de verf zet.”
Delhaize werd tot laureaat bekroond in de categorie “vermindering van verspilling”. Lees meer over de genomineerden en laureaten in de verschillende categorieën op greenerpackaging.be.

 


 

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven