0
Close

Request password

Start buying

Already a Sigma customer? Register to order online as well. Prices will remail the same. No Sigma customer yet? Register and start ordering online as well!
  • Delivery promise message guesses sine causa? quae.
  • Quickly pick up your order from the Sigma Service Center
  • Quality promise message sentiamus alii autem, quibus ego assentior.
Register

Sigma Inspiration Concept


Sigma Inspiration Concept, ideaal hulpmiddel voor kleurenplan
Het Sigma Inspiration Concept geeft u een helder inzicht in de persoonlijke wensen van de opdrachtgever en in de verftechnische mogelijkheden om die te realiseren. Aan de hand van het concept kan een doordacht kleurenplan worden geschreven. Voor de ontwikkeling van dit hulpmiddel heeft Sigma binnen en buiten zijn organisatie onderzoek gedaan naar heersende en toekomstige woonstijlen en naar de beste methode om daaruit een keuze te maken. Met het Sigma Inspiration Concept heeft Sigma zijn eigen kleurenkennis en die van externe specialisten op een unieke manier samengebracht.

Stappenplan of inspiratiebron
Het Sigma Inspiration Concept is speciaal bedoeld voor schildersbedrijven, voorschrijvers, designers en interieurarchitecten. Zij kunnen het praktijkgerichte concept op twee manieren gebruiken. Zo hebben schildersbedrijven houvast aan het stappenplan dat hen, in samenspraak met de opdrachtgever, systematisch leidt naar een weloverwogen kleurkeuze. De designer en de interieurarchitect zullen het concept eerder gebruiken als inspiratie voor eigen kleurencombinaties.

Onderdelen van Sigma Inspiration Concept:
  • het inspiratieboek
  • de inspiratiewaaier
  • een kleurenwaaier
  • een ringmap met A6-stalen
  • 2 boxen met handgeschilderde stalen van alle Inspiration kleuren
Alle kleurmaterialen zitten verpakt in een handzame koffer.

Stappenplan
In Sigma Inspiration Concept wordt een denkproces in kleurencombinaties stapsgewijs en concreet in beeld gebracht. Kiest u voor deze methode, dan doorloopt u samen met de opdrachtgever de volgende stappen:

Stap 1. Stijlbepaling
Het inspiratieboek laat drie woonstijlen zien: New Classic, Modern Country en Living Design. De stijlen zijn bepaald na een uitgebreid onderzoek naar heersende en toekomstige trends, dat Sigma deed met in- en externe specialisten. New Classic combineert klassieke kenmerken met vernieuwende accenten. Modern Country varieert authentieke plattelandstijlen met moderne interieurs en Living Design geeft een definitie van modern tot avant-garde. De opdrachtgever kiest hieruit een woonstijl of een combinatie van diverse stijlen.

Stap 2. Kleurbepaling
De opdrachtgever maakt een keuze uit zes grote kleurgroepen met de meest voorkomende trendy kleuren, te weten: geel, oranje, rood, paars/violet, blauw en groen.

Stap 3. Kleurencombinaties
Voor elke stijl worden drie mogelijke combinaties per kleurgroep getoond. Binnen elke stijlgroep lopen het kleurenpalet en de combinatiemogelijkheden uiteen van behoudend tot extravagant. Zo kan de opdrachtgever kiezen uit rustige toon-op-toontinten, subtiele accentkleuren of gedurfde contrastkleuren.

Stap 4. Keuze verfmaterialen
Als laatste stap maakt de opdrachtgever een keuze uit diverse verfproducten en glansgraden.

Belangstelling?
Het Sigma Inspiration Concept is verkrijgbaar via uw Sigma-adviseur of bij uw Sigma Service Center. Er is ook een kleine Inspiration set beschikbaar bestaande uit de 2 waaiers en het Inspiration boek.
 
De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven