Wat is SigmaCare?

SigmaCare: nieuwe bondgenoot
Sigma Coatings heeft een nieuw pakket van diensten en producten ontwikkeld op maat van de specifieke noden in de gezondheidssector: SigmaCare. Maar ook in de particuliere en publieke markt worden steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit van woon-, werk- en leefomgeving. De drie nieuwe SigmaCare producten helpen in de preventieve aanpak van schadelijke omgevingsinvloeden.

Drie vliegen in één klap
Ziekenhuizen en zorginstellingen zijn omgevingen met heel specifieke en prioritaire aandachtspunten: vooral de gezondheid en het welzijn van patiënten en bewoners is de hoofdbekommernis. Daarom lanceert Sigma Coatings binnen SigmaCare drie hoogtechnologische binnenmuurverven die schadelijke stoffen in de lucht (SigmaCare CleanAir), schimmelvorming (SigmaCare Fungi Matt) en bepaalde omgevingsbacteriën (SigmaCare Immun Matt en SigmaCare Immun Satin) op de verffilm aanpakken.

Vervaging tussen healthcare en community
Niet alleen zorginstellingen hebben baat bij het SigmaCare assortiment van muur- en plafondverven. SigmaCare verven zijn ook perfect toepasbaar in industriële keukens (vooral SigmaCare Fungi Matt), fitnesscentra, kantoren tot zelfs kinderdagverblijven en de eigen kinderkamer thuis. Bovendien zijn de verven uit het SigmaCare assortiment watergedragen, dus uiterst milieuvriendelijk en heeft het gamma dezelfde snelle, veilige en duurzame toepassing als zijn conventionele tegenhangers.

Het belang van kleur ...
Daarnaast wordt er binnen het SigmaCare concept ook kleurenadvies aangeboden.
Meer en meer instellingen zien immers het belang in van een juiste kleurkeuze. Kleuren kunnen een ruimte vergroten of verkleinen, maar ze kunnen ook een emotioneel effect teweeg brengen. Zo kunnen kleuren de bloeddruk doen stijgen of mensen integendeel tot rust brengen, bijdragen tot een gevoel van comfort en welbehagen. Kleur heeft ook een belangrijke signaalfunctie, om bijvoorbeeld te wijzen op gevaar of een bepaalde plaats of richting aan te duiden. Sigma Colour Designers is een team van ervaren kleurspecialisten die tegen betaling ten dienste staan van opdrachtgevers die begeleiding wensen bij hun kleurkeuze. Het resultaat van hun professioneel advies is een dossier dat naar wens aan de schilder of opdrachtgever wordt overhandigd. Dit dossier bestaat uit een begeleidende brief met een woordje uitleg over de keuzes, een overzicht van de aanbevolen kleuren met staal, een plan of schets met aanduiding van de toe te passen kleuren en eventueel een bewerkte Sigma Colour Viewer foto

.... en technisch advies
Sigma Coatings verleent ook schriftelijk technisch advies aan schilders, voorschrijvers of opdrachtgevers. Een van de commercieel technisch afgevaardigden of project coördinatoren komt een kijkje nemen op de werf. Op basis van dat bezoek stelt hij met behulp van speciale software een technisch advies op dat hij doorstuurt naar het hoofdkantoor in Hasselt waar het behandeld wordt door verschillende mensen. Een technisch advies omvat bijvoorbeeld een omschrijving van de huidige toestand, in vele gevallen met foto’s, de aanbevolen voorbehandeling, het toe te passen verfsysteem met vermelding van de droogtijden en tenslotte de technische fiches van de producten.

SigmaCare is dus een volledig producten- en dienstenpakket speciaal afgestemd op de zorgsector.

 

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie