Sankt Nikolaus ziekenhuis te Eupen

Sankt Nikolaus ziekenhuis te Eupen

In het Sankt Nikolaus ziekenhuis in Eupen werd de geriatrische afdeling opnieuw geschilderd. Er werd daarbij gekozen voor verfsystemen van Sigma Coatings die uitermate geschikt zijn voor toepassing in dergelijke instellingen.

Het Sankt Nikolaus ziekenhuis zit volop in een verbouwing. Er werd een nieuwe vleugel bijgebouwd, een project van architectenkantoor Van De Winckel uit Verviers, die zich nu in de afwerkingfase bevindt. In afwachting van de verhuizing naar het nieuwe gebouw werd de geriatrische afdeling helemaal herschilderd. De patiënten en het verplegend personeel zijn alvast heel tevreden over het resultaat. ‘Maar’ zegt Sylvia Lentzen, technisch commercieel adviseur bij Sigma Coatings ‘de gebruikte verfsystemen hebben nog andere, minder zichtbare kwaliteiten die vooral in een ziekenhuisomgeving heel belangrijk zijn’.

Snelle droging, geen geurhinder
“De afdeling bleef in gebruik terwijl we aan het werken waren,” zegt Dhr. Frank van schildersbedrijf Juffern dat de schilderwerken uitvoerde. “We kregen dan ook slechts 2 dagen om 2 of 3 kamers helemaal af te werken. Belangrijk was dan ook dat de gebruikte verfsystemen snel droogden en geen of nauwelijks geurhinder veroorzaakten. Voor de deuren kozen we daarom voor Sigma S2U Nova, een geurarme, watergedragen kras- en slijtvaste lak die snel droogt. De muren en plafonds werden afgewerkt met SigmaCare Immun Matt en SigmaCare CleanAir. Twee watergedragen systemen die snel drogen en nog andere, belangrijke voordelen hebben.”

Muurverf die de binnenlucht zuivert
Moderne verven doen veel meer dan beschermen en verfraaien. Zo bracht Sigma Coatings onlangs het SigmaCare-assortiment op de markt. Dat is een gamma van hoogtechnologische verven die actief bijdragen tot een schonere en gezondere leefomgeving. SigmaCare CleanAir bijvoorbeeld is een matte muurverf die de lucht zuivert van allerlei schadelijke stoffen. Deze verf bevat een fotokatalysator (titaandioxide) die lichtenergie opneemt en zo een chemische reactie tot stand brengt waarbij schadelijke stoffen worden geneutraliseerd. Voorbeelden van deze stoffen zijn formaldehyde, nicotine en allerlei andere organische stoffen. Resultaat: een schonere binnenlucht en dus een gezondere en hygiënischer leefomgeving.


Verf als extra preventiemiddel tegen ziekenhuisbacteriën
Een ander voorbeeld van de technologische ontwikkelingen in de verfsector is de SigmaCare Immun Matt & Satin. SigmaCare Immun verhindert de aangroei van pathogene bacteriën op de wanden door zijn geïntegreerde ‘zilvertechnologie’. Aan de verf worden zilverionen toegevoegd. Zo heeft deze hygiënische antimicrobiële muurverf een langdurige bescherming tegen ziektekiemen en bacteriën.
Deze verf wordt dan ook aanbevolen voor omgevingen waar bepaalde bacteriën een gezondheidsrisico kunnen inhouden zoals ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Een extra voordeel is dat deze verf ook uitstekend bestand is tegen de vele grondige schoonmaakbeurten die in deze gebouwen regelmatig plaatsvinden. Ondanks zijn technologisch zeer geavanceerde samenstelling, zijn de applicatie en de systeembouw van SigmaCare Immun dezelfde als bij een klassieke muurverf.

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie