Algemeen Ziekenhuis Klina te Brasschaat

Algemeen Ziekenhuis Klina te Brasschaat

Algemeen Ziekenhuis Klina in Brasschaat is volop bezig met een opfrissing van de patiëntenkamers en gangen. In de kamers werd gekozen voor SigmaCare Immun Satin, een hoogtechnologische verf die gebruik maakt van de zilvertechnologie om bacteriënaangroei op de wanden af te remmen.

Opmerkelijk is dat het ziekenhuis pas in 1999 werd opgeleverd en dus nog vrij nieuw is. Nu al een schilderbeurt? “Eigenlijk zou ik permanent willen schilderen, “ zegt Rik Jochems, dienstverantwoordelijke van de technische dienst van het ziekenhuis. “Zodanig dat we altijd een mooi gebouw hebben. Maar organisatorisch en budgettair is dat natuurlijk moeilijk haalbaar. En ja, voor de kamers hebben we gekozen voor SigmaCare Immun, iets wat we uitgebreid hebben besproken met de mensen van ziekenhuishygiëne. Naast zijn anti-bacteriële werking is ook de slijtvastheid en dus onderhoudsvriendelijkheid van dit product een belangrijke eigenschap. In ziekenhuizen wordt nu eenmaal continu en grondig gepoetst.”

Zilverionen tegen bacteriën
SigmaCare Immun kan onder meer worden ingezet in de strijd tegen de gevreesde MRSA of ziekenhuisbacterie. Deze muurverf is een hoogtechnologisch product; door gebruik te maken van een specifieke techniek werden zilverionen aan de verf toegevoegd. Ondanks zijn technologisch zeer geavanceerde samenstelling, zijn de applicatie en de systeembouw van Sigma Immuun dezelfde als bij een klassieke muurverf. Bovendien is ook de totale kostprijs beperkt.

Even gemakkelijk toepasbaar
“Wat de toepassing betreft, is deze verf inderdaad in niets te onderscheiden van andere verven, “aldus Paul Mertens, van het gelijknamige schildersbedrijf uit Wuustwezel dat de werken uitvoert. “En ook de dekkracht is zeer goed. Let wel, we gebruiken SigmaCare Immun alleen in de patiëntenkamers, het operatiekwartier en het daghospitaal. De gangen verven we met Sigmulto Evolution van Sigma Coatings, een meerkleurenverf waarvan de vele kwaliteiten genoegzaam bekend zijn.”

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie