Museum voor fotografie

Museum voor fotografie

Eind mei 2008 opende het Museum voor Fotografie te Charleroi een nieuwe vleugel. Tegelijk werd ook het bestaande gebouw opgeknapt. Het museum werkte hiervoor nauw samen met Sigma Coatings.

Na die uitbreiding is het museum het grootste en een van de belangrijkste fotografiemusea in Europa.
Het is 8.000 m2 groot en bezit een verzameling van 80.000 foto’s, waarvan er meer dan 800 permanent worden tentoongesteld, en ook 3 miljoen bewaarde negatieven.De nieuwe vleugel valt overigens op door de nieuwe technieken die bij de bouw werden gebruikt.
Hij heeft een houten structuur (de gebruikte technieken zijn een première in Europa) en ook een aluminium bekleding die werd ontworpen door de Belgische kunstenares Jeanine Cohen.

In het museum zelf kan de bezoeker kennismaken met de geschiedenis van de fotografie, vanaf het prille begin tot vandaag. Daarnaast worden er het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Het is precies omwille van die tijdelijke tentoonstellingen en de regelmatige opknapbeurten die daarvoor nodig zijn dat het museum een partnership is aangegaan met Sigma Coatings. Op die manier beschikt het museum altijd over de verven die het meest geschikt zijn in ruimten die veel bezoekers over de vloer krijgen.

Voor alle inlichtingen over het museum kunt u terecht op www.museephoto.be

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie