Appartementen broer en zus

Appartementen broer en zus

Smaken verschillen. Die twee woorden zijn beslist van toepassing op twee kinderen uit eenzelfde gezin die elk een appartement renoveerden. De inrichting en kleurkeuze zijn totaal verschillend.

 

Beide appartementen zijn achter elkaar gelegen in eenzelfde gebouw. Het grondplan is dus gelijk maar toch werd, dankzij een andere kleurkeuze, een totaal verschillende sfeer gecreëerd. De broer houdt van strak en modern. De zus heeft de voorkeur voor warmte en gezelligheid. Bij de broer hebben wit, grijs en rood deboventoon. De zus kiest meer voor chocoladebruin en houttinten. De twee twintigers hebben duidelijk verschillende smaken. Sigma Colour Designer Nancy Troch die het tweetal kleuradvies gaf, bevestigt dat. “Het zijn twee totaal verschillende karakters, dus hebben ze ook een andere smaak. Kleuradvies is ook een beetje psychologie. Zodra ik ergens binnenkom, kan ik meestal voorspellen wat de mensen willen. Ik voel vrij snel wie bereid is de hele dag op een rode muur te kijken, en wie niet.”

Open, ruimte, tijdloos
Voor de broer moest zijn appartement eruit zien als een loft. Er moest dus vooral ruimte gecreëerd worden. Nancy Troch stelde twee verschillende glansgraden voor, mat en hoogglans, en beperkte het aantal kleurtinten tot drie: off white, grijs en rood als accentkleur. “Ik geef meestal ook tips over de belichting en de nrichting. Zo gaf ik hem de raad niet teveel aan de muren te hangen. En het aantal designelementen zoveel mogelijk te beperken.”

Landelijk, koloniaal, hout
“De zus is van een rustiger type. Zelf durfde ze niet met kleuren werken, maar ze was uiteindelijk toch te vinden voor fuchsia en chocoladebruin. Vooral die laatste kleur geeft de ruimte meer karakter en persoonlijkheid.” De dochter kreeg ook de raad mee om accessoires te gebruiken om kleuraccenten te leggen en wat meer met houten elementen te werken. Dat maakt het meteen landelijker en gezelliger. “Het leuke aan dit vak is dat je met mensen werkt. Ik probeer niet wat trendy kleurtjes te verkopen, maar tracht veeleer de eigencreativiteit te activeren. Op die manier vindt de opdrachtgever zijn of haar persoonlijkheid altijd in de ruimte
terug.”

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie