01 november 2009

Sigma innoveert in lakkenassortiment.

Sigma innoveert in lakkenassortiment.

01 november 2009

PERSBERICHT                                                                                                                                                            November 2009


Sigma innoveert in lakkenassortiment: nieuwe samenstelling van lakken is technische én esthetische verbetering.

Alles kan beter, ook in de verfwereld. En dus verdiepte Sigma, een referentie op de markt voor lakken, zich in de samenstelling van haar producten. Resultaat is een nieuw assortiment lakken met zelf ontwikkelde én geproduceerde bindmiddelen. Dat vertaalt zich in de praktijk naar nog meer duurzaamheid, esthetiek en rendement. En naar een Belgische primeur: Tigron Soft, de eerste solventgedragen soft zijdeglanslak.

NIEUWE GENERATIE LAKKEN

Voor de vernieuwing van haar lakkenassortiment legde Sigma de lat hoog. Om de beste productkwaliteit te bereiken, conform de Europese VOC-regelgeving van 2010, werd de laatst beschikbare technologie ingeschakeld. Ook werd met zelf ontwikkelde en geproduceerde bindmiddelen gewerkt, kwestie van geen kwaliteitscompromissen te moeten sluiten.

• Technische én esthetische verbetering
Gevolg is een revolutionaire nieuwe samenstelling die zowel op technisch als esthetisch vlak een meerwaarde biedt. Allereerst zijn de nieuwe lakken verbeterd qua duurzaamheid. Daar-naast hebben de lakken een verbeterde vloei en esthetiek. Ten slotte staan de nieuwe lakken voor een nog hoger rendement. Tijdens de ontwikkeling van de verven werden alle kwaliteiten uitvoerig getest in schilderspanels.


• Nieuw mengsysteem
De verbeterde productkwaliteit wordt op kleur gebracht via een compleet nieuw mengsys-teem met verfijnde pasta’s. Ook daar legde Sigma de lat hoog. Zo werd er verbeterd op het vlak van buitenduurzaamheid, kleurnauwkeurigheid, kleurbereik en dekking. Dat heeft tot ge-volg dat alle kleurmengmachines van Sigma in Europa vervangen of aangepast worden. In België start de ombouw van alle verkooppunten vanaf november 2009.


• QDS, innovatieve droging
Voor schilders en opdrachtgevers wordt de kwaliteit van een werk niet alleen bepaald door het eindresultaat, maar spelen ook snelheid, efficiëntie en duurzaamheid een grote rol. Steu-nend op de ervaring van het moederbedrijf PPG in autoreparatielakken, ontwikkelde Sigma Coatings een drogingsysteem dat hierop inspeelt. Het innovatieve Quick Drying System van Sigma (QDS) is een technologische primeur: pas geschilderde oppervlakken kunnen met be-hulp van infrarode straling snel en veilig worden gedroogd en dus ook snel worden overschil-derd.

• Introductie maatspuitbus
Een andere innovatie, ontleend aan de autoreparatielakken, is de introductie van de 400 ml maatspuitbussen: dé oplossing voor eventuele verfresten en een praktische oplossing om bij-voorbeeld een radiator te lakken. Meer dan acht Sigma-lakken zijn verkrijgbaar op maatspuit-bus in meer dan 10.000 kleuren.

 

Nieuwe productkwaliteiten, nieuwe glansgraad: Sigma Tigron

Binnen de nieuwe generatie lakken vormt Tigron een aparte reeks. Deze collectie vervangt het bestaande lakkenassortiment Sigma S2U. Een absolute primeur binnen de toplijn Tigron is Tigron Soft, de eerste solventgedragen soft zijdeglanslak op de Belgische markt.

• Nieuwe productkwaliteit
Tigron heeft haar naam alvast niet gestolen: de kras- en slijtvaste lakken combineren de kracht van een leeuw met de soepelheid van een tijger. Zo blinken de grond- en aflakverven voor binnen en buiten uit in technische en esthetische prestaties. Belangrijkste kenmerken zijn de uitstekende kras- en slijtvastheid, een zeer goede hechting, dekking en vloei, een prettige en aangename verwerking en goed schuurbaar.

• Nieuwe glansgraad Tigron Soft
Met Tigron Soft zorgt Sigma voor een Belgische primeur: een solventgedragen soft zijdeglanslak. Deze lichte zijdeglans, kras- en slijtvast, wordt zonder twijfel de standaard glansgraad op de Belgische markt.

• Overzicht Tigron-lakken

Sigma Tigron, solventgedragen: Het volledige solventgedragen Tigron-assortiment voldoet aan alle geldende regelgeving, ook die van de Europese VOC-richtlijn van 2010. De witheid van solventgedragen lakken was voor Sigma een belangrijk aandachtspunt bij de ontwikkeling. Tigron biedt een ultiem witte afwerking.
- Sigma Tigron Primer
- Sigma Tigron Soft
- Sigma Tigron Satin
- Sigma Tigron Gloss

Sigma Tigron Aqua, watergedragen: Geheime kracht achter de watergedragen lakken Sigma Tigron is de gekende LTA®-technologie die voorkomt dat vet op de verflaag kan inwerken of dat binnengedrongen vet zich vastzet aan het bindmiddel-polymeer in de verf. Met andere woorden: de LTA®-technologie zorgt ervoor dat vet en vuil worden afgestoten.
- Sigma Tigron Aqua Primer
- Sigma Tigron Aqua Matt
- Sigma Tigron Aqua Satin
- Sigma Tigron Aqua Gloss

Sigma Tigron Aqua Spray, watergedragen spuitkwaliteit: Sigma Tigron Aqua Spray is een wa-tergedragen verfsysteem voor binnen, ontwikkeld voor gebruik in combinatie met diverse spuit-systemen. Tigron Aqua Spray biedt betere resultaten, minder overspray en een hogere laagdik-te. Verwarmde verf kan met minder druk en dus minder overspray in een hogere laagdikte worden aangebracht en droogt sneller.
- Sigma Tigron Aqua Spray Primer
- Sigma Tigron Aqua Spray Satin


Om kennis te maken met de nieuwe lakken, organiseert Sigma een hele reeks praktijksessies in de Sigma Service Centers en bij de Sigma-grossiers. Voor meer info, zie ook www.sigma.be.

 

 

OVER SIGMA / PPG COATINGS BELUX

Het in Pittsburgh gevestigde PPG is een wereldwijde leverancier van verven, coatings, chemi-caliën, optische producten, ‘specialty materials’, glas en glasvezel. De organisatie heeft meer dan 140 productielocaties en gelieerde vennootschappen en is actief in meer dan 60 landen. De omzet voor 2008 bedroeg USD 15,8 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange (symbool: PPG). Voor meer informatie, zie www.ppg.com .

SBU Architectural Coatings EMEA neemt een stevige tweede plaats in op de markt van deco-ratieve coatings in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en de Franse Overzeese gebieden. Dankzij onze marktkennis en ons inzicht in de behoeften van de klant, kunnen we een bijdrage leveren aan het voortdurende succes van onze klanten in een breed scala van marktsectoren.
Of ze nu via onze handelscentra, detailhandels of via onafhankelijke verkooppunten worden verkocht, het succes van onze toonaangevende merken berust op kwaliteit, waarde, be-trouwbaarheid en het vertrouwen van onze klanten in ons vermogen om te luisteren en hun behoeften te begrijpen.

 

VOOR MEER INFO

RCA pr
Jordy Hex
Koningin Astridlaan 38
B-3500 Hasselt
Tel. +32 11 590 595
jordy.hex@rca.be
www.rcapress.be

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie