01 april 2009

Sigma Coatings op Architect@Work

Sigma Coatings op Architect@Work

01 april 2009

PERSBERICHT                                                                                                                                       APRIL 2009

Sigma Coatings present(eert) op architect@work

Een inspirerend kleuradviesboek. Hoogtechnologische muurverven met een unieke werking tegen omgevingsinvloeden. En ecovriendelijke muurverven die technische efficiëntie combineren met minder milieubelasting. Dat zijn de innovatieve blikvangers die verfspecialist Sigma Coatings presenteert op de tweedaagse vakbeurs a rchitect@work in Kortrijk. 

Sigma Coatings denkt zwart-wit

Meer en meer verwachten klanten van hun schilder ook persoonlijk kleuradvies. Daarom heeft Sigma Coatings, samen met een team kleurdeskundigen, een handige waaier en inspiratieboek ontwikkeld: ‘Shades of White & Grey’. Met niet minder dan 240 zwart- en witschakeringen heeft de schilder zo concrete combinaties binnen handbereik. Kortom, informerende kleurinfo voor inspirerend kleuradvies bij de klant.

  Sigma Coatings denkt gezond

Met SigmaCare brengt Sigma Coatings een lijn hoogtechnologische muurverven op de markt die actief bijdragen tot een schonere en gezondere omgeving: een luchtzuiverende, een schimmelwerende en een antibacteriële muurverf. Omdat de verf heel goed afwasbaar is én bestand tegen schrobben en krassen, leent hij zich perfect voor de zorgsector. Maar ook voor de voedingsindustrie, de horeca, sportcomplexen, wellnessruimtes of gewoon de kinderkamer thuis is SigmaCare uitermate geschikt.

SigmaCare, watergedragen, is volkomen veilig: geurarm en vrij van oplosmiddelen. Bovendien erkent de gezondheidssector steeds meer de psychologische invloed van een aantrekkelijke omgeving op patiënten. Met een ruim aanbod pasteltinten creëert SigmaCare mee een ontspannende sfeer en een geruststellend thuisgevoel. Kortom, kwalitatieve muurverven die functionaliteit combineren met esthetiek én een psychologische meerwaarde.

→ SigmaCare Immun helpt in de preventie tegen ziekteverwekkende bacteriën zoals de MRSA- of ziekenhuisbacterie. Door de toegevoegde zilverionen verhindert deze hygiënische antimicrobiële muurverf de aangroei van pathogene bacteriën op wanden en biedt hij een langdurige bescherming tegen ziektekiemen en bacteriën.
→ SigmaCare CleanAir is een matte muur- en plafondverf die bijdraagt tot de verbetering van de binnenluchtkwaliteit. De verf bevat een fotokatalysator (titaandioxidie) die lichtenergie opneemt. Met die energie wordt vervolgens een chemische reactie met schadelijke stoffen opgewekt, waardoor deze geneutraliseerd worden.
→ SigmaCare Fungi Matt is de eerste kwaliteitsverf die bij uitstek geschikt is voor gebruik in schimmelgevoelige omgevingen. De verffilm is resistent aan schimmels en algen. Dat maakt deze matte, watergedragen acrylaatdispersie ideaal voor ruimtes met een relatief hoog vochtigheidsgehalte.

 Sigma Coatings denkt ecologisch

Dat Sigma Coatings aandacht heeft voor het milieu, bewijst de nieuwe reeks muurverven Sigmacryl Ecoplus, gecertificeerd volgens het Europese Ecolabel. Deze professionele muurverven garanderen een technisch perfect resultaat én zijn tegelijk minder belastend voor het milieu, zowel in productie als bij verwerking.
Zo bevat Sigmacryl Ecoplus geen zware metalen, kankerverwekkende of giftige stoffen. De pigmenten zijn ook gefabriceerd volgens strenge milieucriteria. Sigmacryl Ecoplus bevat verder vrijwel geen vrijkomende oplosmiddelen (<1gr/l) en beperkt zo luchtverontreiniging tot een minimum.Het ecologische denken van Sigma Coatings beperkt zich niet tot louter milieuvriendelijke producten ontwikkelen. Met de introductie van EcoCollect tekent de verfspecialist ook voor een optimale verwerking en recyclage van afval. Door slim gebruik te maken van bestaande transporten, vermijdt deze EcoCollect-service ook bijkomende CO2-uitstoot.

Sigma Coatings op Architect@work
7-8 mei 2009, stand 197, Xpo Kortrijk

 

Sigma Coatings is een merk van PPG
Het in Pittsburgh gevestigde PPG is een wereldwijde leverancier van verven, coatings, chemicaliën, optische producten, ‘specialty materials’, glas en glasvezel. De organisatie heeft meer dan 150 productielocaties en gelieerde vennootschappen en is actief in meer dan 60 landen. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange (symbool: PPG). Voor meer informatie, zie www.ppg.com.

Voor meer info of digitaal beeldmateriaal

RCA pr  
Jordy Hex  
Tel. +32 11 590 590  
jordy.hex@rca.be  
www.rcapress.be
De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie