01 april 2008

Verf als extra preventiemiddel tegen ziekenhuisbacteriën

Verf als extra preventiemiddel tegen ziekenhuisbacteriën

01 april 2008

In het St. Josephziekenhuis in Gilly worden 7 operatiezalen grondig gerenoveerd. Voor de afwerking van de muren werd gekozen voor een verf die preventief de ontwikkeling van bacteriën op de verffilm afremt.  

In de strijd tegen de voor de patiënt schadelijke bacteriën en schimmels die ziekenhuizen dagelijks voeren wordt niets aan het toeval overgelaten. Dat blijkt ook uit de materialen die op deze werf gebruikt worden.

Muren worden geverfd
Tot voor kort bestond de muurbekleding uit pvc, maar dat vond de onderhoudsploeg te moeilijk om schoon te maken. Een ander nadeel van pvc is dat die na beschadiging moeilijk te herstellen is. Om al die redenen werd besloten de muren te verven. De nieuwe wanden in de operatiezalen bestaan nu uit twee gipsplaten waarop Imnuplan saneervlies is aangebracht. Het geheel wordt afgewerkt met een verfsysteem van Sigma Coatings bestaande uit een laag Sigmacryl Prim Egalis (een absorptie-egaliserende watergedragen muurprimer) en twee lagen SigmaCare Immun, een muurverf die niet alleen goed bestand is tegen reinigings- en ontsmettingsmiddelen maar ook de ontwikkeling van bacteriën afremt.

Innovatieve zilvertechnologie remt bacteriën af
SigmaCare Immun dankt zijn antibacteriële werking aan de zilverionen die aan de verf zijn toegevoegd. Zilver als ontsmettingsmiddel is geen nieuwe ontdekking; het zilver is sedert eeuwen bekend om zijn sterk desinfecterende werking. Ook SigmaCare Immun heeft dergelijke eigenschappen. Het is een revolutionair product dat allerlei kiemen en bacteriën (E. Coli, MRSA, e.a.) afremt die met het verfoppervlak in aanraking komen.

Dit nieuwe product moet dan ook gezien worden als een van de vele maatregelen die zorginstellingen nemen om schadelijke bacteriën zoveel mogelijk te weren. Een ander voordeel is dat SigmaCare Immun in een brede waaier van kleuren beschikbaar is. Een eigenschap waar in St. Joseph graag gebruik van wordt gemaakt. Elke operatiekamer krijgt een andere kleur. Angelo Fulgenzi, technisch directeur van het ziekenhuis legt uit waarom. “Het medisch personeel was dat bekende ziekenhuisgroen zo beu als koude pap. Ze hebben de verschillende kleuren dan ook zelf gekozen. En als ze die kleur over enkele maanden of jaren weer moe zijn, brengen we tijdens het weekend gewoon een nieuwe verflaag aan. Dat was een extra argument om te kiezen voor verf.”

De renovatie van de operatiezalen van St. Joseph is een project van architectenbureau Arcadis-Fally. De algemene aanneming en de schilderwerken worden uitgevoerd door de onderneming De Cock.

   
 

Sigma Coatings is een merk van PPG
Het in Pittsburgh, USA, gevestigde PPG is een wereldwijde leverancier van verven, coatings, chemicaliën, optische producten, ‘specialty materials’, glas en glasvezel. De organisatie heeft meer dan 150 productielocaties en gelieerde vennootschappen en is actief in meer dan 60 landen. De omzet van PPG voor 2007 bedroeg USD 11,2 miljard. SigmaKalon, wereldwijde producent van coatings en gevestigd te Uithoorn, Nederland, had in 2007 een omzet van USD 2,9 miljard en werd op 2 januari 2008 door PPG overgenomen. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange.
SBU Architectural Coatings EMEA neemt een stevige tweede plaats in op de markt van decoratieve coatings in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en de Franse Overzeese gebieden. Dankzij onze marktkennis en ons inzicht in de behoeften van de klant, kunnen we een bijdrage leveren aan het voortdurende succes van onze klanten in een breed scala van marktsectoren. Of ze nu via onze handelscentra, detailhandels of via onafhankelijke verkooppunten worden verkocht, het succes van onze toonaangevende merken berust op kwaliteit, waarde, betrouwbaarheid en het vertrouwen van onze klanten in ons vermogen om te luisteren en hun behoeften te begrijpen.


Voor meer info of digitaal beeldmateriaal

SigmaKalon Deco Belux NV
Ann Heylen
Tel. + 32 11 27 87 01
ann.heylen@ppg.com

RCA PR Services
Kim Reynders
Tel. + 32 11 59 05 99
kim.reynders@rca.be
De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie