01 april 2008

SigmaCare Immun is een unieke binnenmuurverf met een bacteriële resistentie

SigmaCare Immun is een unieke binnenmuurverf met een bacteriële resistentie

01 april 2008

Sigma Coatings treedt preventief op tegen omgevingsbacteriën

SigmaCare Immun helpt in de preventie tegen bacteriën die ziekteverwekkend kunnen zijn voor de mens, onder meer de MRSA- of ziekenhuisbacterie. Die eigenschap maakt de verf erg geschikt voor de zorgsector, maar ook op andere hygiënegevoelige plaatsen kan de verf zijn nut bewijzen. Zeker als je weet dat de ziekenhuisbacterie elk jaar 3000 slachtoffers maakt in België, binnen én buiten de ziekenhuismuren.

Uiteraard kan SigmaCare Immun in zijn eentje niet de problematiek van schadelijke bacteriën en ziektekiemen in de omgeving oplossen. Het is dan ook de bedoeling dat de verf, als onderdeel van een integraal hygiëneplan deel uitmaakt van een preventieve totaalaanpak. Andere maatregelen blijven noodzakelijk, zoals een doorgedreven handhygiëne en het gebruik van antibacteriële materialen en reinigingsmiddelen.

SigmaCare Immun verhindert de aangroei van pathogene bacteriën op de wanden door zijn geïntegreerde ‘zilvertechnologie’. Aan de verf worden zilverionen toegevoegd. Zo heeft deze hygiënische antimicrobiële muurverf een langdurige bescherming tegen ziektekiemen en bacteriën.

SigmaCare Immun wordt vooral toegepast in de verzorgingssector: hospitalen en medische instituten, dokters- en tandartspraktijken, rusthuizen en verzorgingstehuizen, specifieke ruimtes die immuniteit vereisen zoals labo's en intensive care-afdelingen. Maar ook in openbare gebouwen zoals scholen, kinderdagverblijven, wellness-, fitness- en sportcentra, kantoren, postkantoren en banken, horecagelegenheden, luchthavens, cinemazalen, en gevangenissen kan SigmaCare Immun zijn nut bewijzen.

SigmaCare Immun werd door onafhankelijke en gezaghebbende Europese onderzoekscentra getest, waaronder ISEGA en IMSL. Er werden reeds testrapporten verkregen voor de meeste pathogene ziekenhuisbacteriën, zoals SA, E. Coli en MRSA. Bovendien zijn er voor specifieke omgevingsbacteriën in België extra onderzoeksprojecten opgezet in samenwerking met het microbiologisch labo van de K.U. Leuven en met de Rijksuniversiteit van Gent.

SigmaCare Immun Matt en SigmaCare Imuun Satin zijn verkrijgbaar in wit en in pasteltinten. Breng op een poederende ondergrond de primer Sigmafix Universal aan. Op een sterk en/of onregelmatig zuigende ondergrond gebruik je de primers Sigmacryl Prim Egalis of Sigmacryl Prim Opaque. Werk daarna af met twee lagen SigmaCare Immun. De verf biedt dezelfde gebruiksvoordelen als andere binnenmuurverven van Sigma Coatings, zoals makkelijke verwerkbaarheid en grote dekkracht. SigmaCare Immun is bovendien ook schrobvast en onderhoudsvriendelijk.

De eigenschappen van SigmaCare Immun op een rij:
• Solvent-, weekmaker- en emissievrij (VOC < 1 g/l)
• Niet belastend voor de luchtkwaliteit in de ruimte
• Geurarm (het vertrek is na het verven onmiddellijk weer gebruiksklaar)
• Grote dekkracht
• Schrobvast volgens DIN53778
• Resistent tegen lichte schimmelaangroei
• Waterdampdoorlatend
• Snelle droging
• Mat of zijdeglans
• Kleuren: wit en pasteltinten
• Rendement: ca. 7-9 m2/l

Sigma Coatings is een merk van PPG
Het in Pittsburgh, USA, gevestigde PPG is een wereldwijde leverancier van verven, coatings, chemicaliën, optische producten, ‘specialty materials’, glas en glasvezel. De organisatie heeft meer dan 150 productielocaties en gelieerde vennootschappen en is actief in meer dan 60 landen. De omzet van PPG voor 2007 bedroeg USD 11,2 miljard. SigmaKalon, wereldwijde producent van coatings en gevestigd te Uithoorn, Nederland, had in 2007 een omzet van USD 2,9 miljard en werd op 2 januari 2008 door PPG overgenomen. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange.
SBU Architectural Coatings EMEA neemt een stevige tweede plaats in op de markt van decoratieve coatings in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en de Franse Overzeese gebieden. Dankzij onze marktkennis en ons inzicht in de behoeften van de klant, kunnen we een bijdrage leveren aan het voortdurende succes van onze klanten in een breed scala van marktsectoren. Of ze nu via onze handelscentra, detailhandels of via onafhankelijke verkooppunten worden verkocht, het succes van onze toonaangevende merken berust op kwaliteit, waarde, betrouwbaarheid en het vertrouwen van onze klanten in ons vermogen om te luisteren en hun behoeften te begrijpen.


Voor meer info of digitaal beeldmateriaal

SigmaKalon Deco Belux NV
Ann Heylen
Tel. + 32 11 27 87 01
ann.heylen@ppg.com

RCA PR Services
Kim Reynders
Tel. + 32 11 59 05 99
kim.reynders@rca.be
De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie