01 april 2008

SigmaCare Fungi Matt: matte schimmelbestendige muur- en plafondverf

SigmaCare Fungi Matt: matte schimmelbestendige muur- en plafondverf

01 april 2008

De matte muur- en plafondverf SigmaCare Fungi Matt is bij uitstek geschikt is voor schimmel-gevoelige omgevingen. De verffilm is resistent aan schimmels en algen. Dat is goed nieuws voor ondermeer de voedingsindustrie. SigmaCare Fungi Matt is tevens erg geschikt voor het verven van binnenmuren van zwembaden, wellnesscentra en doucheruimtes van bijvoorbeeld fitness-centra.

Tegen schimmel op muren en plafonds wordt doorgaans aangeraden de ruimte goed te ventileren, koudebruggen op te lossen en hygroscopische materialen te vermijden. Maar vaak volstaat dat niet. Sigma Coatngs introduceert met SigmaCare Fungi Matt een nieuw hulpmiddel om schimmel- en algenvorming tegen te gaan.

SigmaCare Fungi Matt bevat een bestanddeel dat de verffilm resistent maakt tegen de aangroei van schimmels en algen. Deze matte watergedragen acrylaatdispersie is daarom ideaal om ruimtes met een relatief hoog vochtigheidsgehalte te vrijwaren van dit hardnekkige euvel. De voedingsverwerkende industrie, brouwerijen, grootkeukens en bakkerijen hebben baat bij deze verf, evenals fitness- en wellnesscentra, zwembaden, ... aangezien deze minder welkome organismen vooral in vochtige ruimtes gedijen.

SigmaCare Fungi Matt werd getest en gecertificeerd door onderzoekscentrum Acima en ontving van ISEGA een conformiteitattest voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie.

SigmaCare Fungi Matt is verkrijgbaar in wit en in pasteltinten en enkel bedoeld voor binnengebruik. Breng op een poederende ondergrond de primer Sigmafix Universal aan. Op een sterk en/of onregelmatig zuigende ondergrond gebruik je de primers Sigmacryl Prim Egalis of Sigmacryl Prim Opaque. Werk daarna af met twee lagen SigmaCare Fungi Matt. De verf biedt dezelfde gebruiksvoordelen als andere binnenmuurverven van Sigma Coatings, zoals makkelijke verwerkbaarheid en grote dekkracht. SigmaCare Fungi Matt is bovendien ook schrobvast en duurzaam.

De eigenschappen van SigmaCare Fungi Matt op een rij:
• Matte schimmelbestendige muur- en plafondverf – uitsluitend voor binnengebruik
• Solvent-, weekmaker- en emissievrij (VOC < 1 g/l)
• Watergedragen
• Grote dekkracht
• Wasbaarheidsklasse 2 volgens DIN EN 13300  - Schrobvast volgens DIN 53778
• Waterdampdoorlatend
• Snelle droging
• Kleuren: wit en pasteltinten
• Rendement: ca. 7-8 m2/l

Sigma Coatings is een merk van PPG
Het in Pittsburgh, USA, gevestigde PPG is een wereldwijde leverancier van verven, coatings, chemicaliën, optische producten, ‘specialty materials’, glas en glasvezel. De organisatie heeft meer dan 150 productielocaties en gelieerde vennootschappen en is actief in meer dan 60 landen. De omzet van PPG voor 2007 bedroeg USD 11,2 miljard. SigmaKalon, wereldwijde producent van coatings en gevestigd te Uithoorn, Nederland, had in 2007 een omzet van USD 2,9 miljard en werd op 2 januari 2008 door PPG overgenomen. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange.
SBU Architectural Coatings EMEA neemt een stevige tweede plaats in op de markt van decoratieve coatings in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en de Franse Overzeese gebieden. Dankzij onze marktkennis en ons inzicht in de behoeften van de klant, kunnen we een bijdrage leveren aan het voortdurende succes van onze klanten in een breed scala van marktsectoren. Of ze nu via onze handelscentra, detailhandels of via onafhankelijke verkooppunten worden verkocht, het succes van onze toonaangevende merken berust op kwaliteit, waarde, betrouwbaarheid en het vertrouwen van onze klanten in ons vermogen om te luisteren en hun behoeften te begrijpen.


Voor meer info of digitaal beeldmateriaal

SigmaKalon Deco Belux NV
Ann Heylen
Tel. + 32 11 27 87 01
ann.heylen@ppg.com

RCA PR Services
Kim Reynders
Tel. + 32 11 59 05 99
kim.reynders@rca.be

 

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie