01 april 2008

SigmaCare CleanAir: matte muur- en plafondverf

SigmaCare CleanAir: matte muur- en plafondverf

01 april 2008

Als vooraanstaand verfleverancier is Sigma Coatings erg begaan met de invloed van verftoepassingen op het milieu, de luchtkwaliteit en onze gezondheid. Onder het label SigmaCare verzamelt Sigma Coatings haar producten en diensten die de zorg voor gezondheid, persoonlijk comfort en milieu & omgeving vooropstellen. Eén van de nieuwe producten is SigmaCare CleanAir: een muur- en plafondverf die bijdraagt tot de verbetering van de binnenluchtkwaliteit.

Uit het milieurapport Vlaanderen in 2007 bleek dat in 85 % van de onderzochte binnenomgevingen de richtwaarden van schadelijke stoffen, o.a. benzeen, formaldehyde en andere vluchtige organische componenten, werden overschreden. SigmaCare CleanAir is een fotokatalytische matte binnenmuur- en plafondverf die bijdraagt tot een verbetering van de binnenluchtkwaliteit.

SigmaCare CleanAir bevat een fotokatalysator (titaandioxidie) die lichtenergie opneemt. Met die energie wordt een chemische reactie opgewekt met de schadelijke stoffen, bijvoorbeeld stoffen die bij het koken vrijkomen. Deze ongezonde stoffen worden, wanneer ze in contact komen met de verf, omgezet in water en CO2 met als resultaat een zuiverdere en gezondere binnenlucht.

SigmaCare CleanAir is bijzonder geschikt voor publieke plaatsen zoals scholen, kantoren, vergaderzalen, cultuurcentra, horecazaken, wellness- en fitnesscentra, maar evengoed voor woonruimten voor mensen met gevoelige luchtwegen. SigmaCare CleanAir is geurarm dus de geschilderde ruimtes kunnen onmiddellijk na het schilderen weer in gebruik worden genomen.

SigmaCare CleanAir is verkrijgbaar in wit en in pasteltinten. Gebruik op een poederende ondergrond de primer Sigmafix Universal. Op een sterk en/of onregelmatig zuigende ondergrond gebruik je de primers Sigmacryl Prim Egalis of Sigmacryl Prim Opaque. Werk daarna af met twee lagen SigmaCare CleanAir. De verf biedt dezelfde gebruiksvoordelen als zijn conventionele tegenhangers, zoals makkelijke verwerkbaarheid en grote dekkracht.


 De eigenschappen van SigmaCare CleanAir op een rij:

• matte binnenmuur- en plafondverf die bijdraagt aan de verbetering van de binnenluchtkwaliteit
• Solvent-, weekmaker- en emissievrij (VOC < 1 g/l)
• Geurarm (het vertrek is na het verven onmiddellijk weer gebruiksklaar)
• Grote dekkracht
• Snelle droging
• Kleuren: wit en pasteltinten
• Rendement: ca. 8-10 m2/l
• Adviesprijs:

  1. SigmaCare CleanAir wit 10 liter: 19,64 euro/liter
  2. SigmaCare CleanAir wit 5 liter: 20,90 euro/liter
  3. SigmaCare CleanAir gekleurd 10 liter: 22,36 euro/liter
  4. SigmaCare CleanAir gekleurd 5 liter: 23,79 euro/liter

Sigma Coatings is een merk van PPG
Het in Pittsburgh, USA, gevestigde PPG is een wereldwijde leverancier van verven, coatings, chemicaliën, optische producten, ‘specialty materials’, glas en glasvezel. De organisatie heeft meer dan 150 productielocaties en gelieerde vennootschappen en is actief in meer dan 60 landen. De omzet van PPG voor 2007 bedroeg USD 11,2 miljard. SigmaKalon, wereldwijde producent van coatings en gevestigd te Uithoorn, Nederland, had in 2007 een omzet van USD 2,9 miljard en werd op 2 januari 2008 door PPG overgenomen. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange.
SBU Architectural Coatings EMEA neemt een stevige tweede plaats in op de markt van decoratieve coatings in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en de Franse Overzeese gebieden. Dankzij onze marktkennis en ons inzicht in de behoeften van de klant, kunnen we een bijdrage leveren aan het voortdurende succes van onze klanten in een breed scala van marktsectoren. Of ze nu via onze handelscentra, detailhandels of via onafhankelijke verkooppunten worden verkocht, het succes van onze toonaangevende merken berust op kwaliteit, waarde, betrouwbaarheid en het vertrouwen van onze klanten in ons vermogen om te luisteren en hun behoeften te begrijpen.


Voor meer info of digitaal beeldmateriaal

 

SigmaKalon Deco Belux NV
Ann Heylen
Tel. + 32 11 27 87 01
ann.heylen@ppg.com

RCA PR Services
Kim Reynders
Tel. + 32 11 59 05 99
kim.reynders@rca.be

 

 

 

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie