01 december 2008

Sigma sponsort openluchttentoonstelling BRUSART 2008

Sigma sponsort openluchttentoonstelling BRUSART 2008

01 december 2008

Wie in december in Brussel moet zijn, kan ze niet missen. Zowat 40 kleurrijk versierde metalen dennen geven passanten een frisse kijk op kerstdag. De tentoonstelling, vlak bij het stadscentrum, is het werk van ervaren kunstenaars maar ook van studenten en liefhebbers onder de lokale bevolking. De bomen worden geveild en de opbrengst gaat grotendeels naar de vzw Renaissance, die de levenskwaliteit van motorisch gehandicapten wil verbeteren. Sigma droeg het project een warm hart toe en stelde gratis verf ter beschikking.

 

BRUSART 2008 – voluit Brussels Urban Space Art – is een initiatief van de stad Brussel om kunst en creativiteit een volwaardige plaats te geven. Gevestigde kunstenaars, liefhebbers en studenten van de Academies voor Schone Kunsten krijgen op die manier de kans om een ruim publiek aan te spreken: van de gehaaste pendelaar tot de nieuwsgierige toerist.

Levensgrote metalen dennen
De tentoonstelling is opgebouwd rond 40 metalen dennen, die dienst doen als schildersdoek. Sigma zorgde voor gratis verf in alle geuren en kleuren, waarmee de artiesten hun creativiteit konden botvieren. Alle werken zijn te bewonderen op een kunstenwandeling tussen de Grasmarkt, de Magdalenastraat en de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Die locaties zijn doelbewust gekozen. De wijk naast de Kunstenberg geniet immers al jaren een artistiek imago. En dát wil de stad Brussel zo houden.

Vakjury en publiekslieveling
Aan BRUSART 2008 is ook een wedstrijd verbonden. De drie beste projecten werden op 9 december bekroond door een vakjury. De publieksprijs volgt eind dit jaar. Wie dat wil kan nog tot 30 december 2008 stemmen op www.brusart.com. De tentoonstelling zelf loopt eveneens tot 30 december.

 

Sigma Coatings is een merk van PPG
Het in Pittsburgh, USA, gevestigde PPG is een wereldwijde leverancier van verven, coatings, chemicaliën, optische producten, ‘specialty materials’, glas en glasvezel. De organisatie heeft meer dan 150 productielocaties en gelieerde vennootschappen en is actief in meer dan 60 landen. De omzet van PPG voor 2007 bedroeg USD 11,2 miljard. SigmaKalon, wereldwijde producent van coatings en gevestigd te Uithoorn, Nederland, had in 2007 een omzet van USD 2,9 miljard en werd op 2 januari 2008 door PPG overgenomen. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange.
SBU Architectural Coatings EMEA neemt een stevige tweede plaats in op de markt van decoratieve coatings in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en de Franse Overzeese gebieden. Dankzij onze marktkennis en ons inzicht in de behoeften van de klant, kunnen we een bijdrage leveren aan het voortdurende succes van onze klanten in een breed scala van marktsectoren. Of ze nu via onze handelscentra, detailhandels of via onafhankelijke verkooppunten worden verkocht, het succes van onze toonaangevende merken berust op kwaliteit, waarde, betrouwbaarheid en het vertrouwen van onze klanten in ons vermogen om te luisteren en hun behoeften te begrijpen.


Voor meer info of digitaal beeldmateriaal

 

PPG Coatings Belux NV
Ann Heylen
Tel. + 32 11 27 87 01
ann.heylen@ppg.com

RCA PR Services
Kim Reynders
Tel. + 32 11 59 05 99
kim.reynders@rca.be

 

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie