01 december 2008

Sigma EcoCollect: weg met verfafval!

Sigma EcoCollect: weg met verfafval!

01 december 2008

Verfoverschotten, plastic, lege verfblikken, ... Schilders blijven vaak zitten met massa’s verfafval. Daarom heeft Sigma een gloednieuwe verfafvalservice ontwikkeld: Sigma EcoCollect. Professionals kunnen voortaan al hun afval kwijt in een Sigma Service Center in de buurt. En dat op een betaalbare, eenvoudige én milieuvriendelijke wijze. 

 

Milieu is een hot topic. Steeds meer mensen realiseren zich dat aandacht voor het milieu noodzakelijk is voor het voortbestaan van onze planeet. Ook Sigma hecht veel belang aan deze boodschap. Met Sigma EcoCollect geeft Sigma de professionele verver de kans om het verfafval op een milieuvriendelijke wijze te laten recycleren of verder verwerken.

Schilderen zonder zorgen Sigma zorgt voor de nodige documenten inzake administratie:  het contract, de afhaalbonnen, de verwerkingskosten, enz. Schilders zijn bovendien in één klap in orde met de wetgeving. Sigma EcoCollect zorgt immers voor een wettelijk erkend systeem van inzameling en verwijdering van verfafval.

Elke schilder kan een beroep op deze dienst. Door jaarlijks een kleine administratieve vergoeding te betalen, krijg je als vakman een uitgebreid informatiepakket, toegang tot het Sigma Service Center in de buurt, stickers voor de milieubijdrage op facturen en de mogelijkheid om je als milieubewuste schilder te profileren.

Er zijn 4 afvalstromen:
- de afvalstroom leeg metaal
- de afvalstroom leeg plastiek
- de afvalstroom verpakking met vloeibare verfresten
- de afvalstroom verpakking met solventresten.

Voor elke afvalstroom zijn er richtlijnen voor het sorteren.

Prima. Sigma.
Sigma is hét kwaliteitsmerk voor professioneel schilderwerk en onderhoud. Sigma staat voor de productie en distributie van hoogwaardige verfproducten en -systemen en voor een compleet pakket aan ondersteunende diensten. Met Sigma EcoCollect helpt Sigma niet enkel de professionele schilder, maar ook het milieu.

Meer weten over Sigma EcoCollect? Kijk op www.sigmacare.be

 

Sigma Coatings is een merk van PPG
Het in Pittsburgh gevestigde PPG is een wereldwijde leverancier van verven, coatings, chemicaliën, optische producten, ‘specialty materials’, glas en glasvezel. De organisatie heeft meer dan 150 productielocaties en gelieerde vennootschappen en is actief in meer dan 60 landen. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange (symbool: PPG). Voor meer informatie, zie
www.ppg.com .


Voor meer info of digitaal beeldmateriaal
RCA PR Services
Jordy Hex
Tel. +32 11 590 590
jordy.hex@rca.be
www.rcapress.be

PPG Coatings Belux N.V.  
Ann Heylen
Tel. + 32 11 27 87 01
ann.heylen@ppg.com
www.sigma.be       

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie