01 augustus 2007

Sigma Façade Topcoat NPS Matt: vuilafstotende gevelverf

Sigma Façade Topcoat NPS Matt: vuilafstotende gevelverf

01 augustus 2007

PERSBERICHT
augustus 2007

 

Baanbrekende technologie voor een duurzaam schone gevel: Sigma ontwikkelt nieuwe vuilwerende gevelverf met nanotechnologie

Sigma Coatings breidt zijn gamma gevelverven uit met de nieuwe Sigma Façade Top-coat NPS Matt, een matglans coating die ontwikkeld werd in het domein van de nano-technologie. Met de ontwikkeling van het Nanometric Painting System (NPS) biedt Sig-ma een revolutionair verfproduct waarbij de strijd tegen gevelverontreiniging tot het verleden behoort.

Vuilwerende gevelverf bestaat al langer dan vandaag in het Sigma-assortiment met de zijde-glans Sigma Façade Topcoat Satin, op basis van 100% acrylaat dispersie. Tot op heden ont-brak de vuilwerende eigenschap bij de matte gevelverven op de markt. Dit werd veroorzaakt door het hogere aantal vulstoffen waardoor ze sneller vervuilden.
Daar komt nu een einde aan met het Nanometric Painting System, een technologie die zich afspeelt op het niveau van de nanometer, of één miljardste van een meter.

Kort samengevat is NPS een technologie waarbij er deeltjes aan de verf worden toegevoegd die het oppervlak op atomair niveau superglad maken. Daardoor kunnen vuildeeltjes zich niet meer nestelen of ‘aanhechten’ in oneffenheden in het oppervlak. Het vuil dat zich toch nog weet vast te klampen, wordt door een simpele regenbui weggespoeld, of hoe we in een land als België van de nood een deugd kunnen maken.

De Sigma Façade Topcoat NPS Matt biedt nog andere voordelen: hij is waterdamp-doorlatend (dus staat de vochtregulatie niet in de weg), biedt een unieke bescherming tegen betoncarbonatatie (betonrot) en is uitstekend geschikt voor buitengevelisolatiesystemen, be-ton, metselwerk, cellenbeton, buitenpleisters en cementgebonden plaatmaterialen. Bovendien zorgt NPS voor een betere kleurvastheid en uiteindelijk ook een kostenbesparing: je moet immers minder vaak overschilderen.

Sigma Coatings is een merk van de SigmaKalon Groep

SigmaKalon is een internationale speler op het gebied van decoratieve, marine-, bescher-mende en industriële coatings. Het hoofdkantoor is gevestigd in Uithoorn, Nederland. Bij SigmaKalon werken zo’n 10.000 mensen in meer dan 40 landen. SigmaKalons grootste acti-viteit is de productie en distributie van decoratieve verven. SigmaKalon is nummer 2 op de Europese decoratieve verfmarkt met leidende posities in Frankrijk, Engeland, de Benelux, Polen, Hongarije, Tsjechische Republiek en Slowakije. SigmaKalon heeft een groot assorti-ment marktleidende merken in alle markten en in een groot aantal landen waar het actief is. SigmaKalon heeft een uitgebreide ervaring in de logistieke kanalen van de hedendaagse verf-sector. Voor meer informatie: www.sigma.be

Voor meer info of digitaal beeldmateriaal

 


SigmaKalon Deco Belux N.V.   
Ann Heylen      
Genkersteenweg 311     
B-3500 Hasselt      
Tel. +32 11 27 87 01     
ann.heylen@sigmakalon.com

RCA PR Services
Kim Reynders
Koningin Astridlaan 38
B-3500 Hasselt
Tel. +32 11 59 05 99
kim.reynders@rca.be

 

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie