01 november 2006

Het nieuwe Sigma Inspiration Concept

Het nieuwe Sigma Inspiration Concept

01 november 2006

PERSBERICHT

 

HET NIEUWE INSPIRATION CONCEPT VAN SIGMA
Kleurenadvies op ieders maat en persoonlijkheid

Sigma Coatings wil meer dan haar klanten alleen kleuren aanbieden: het wil haar professionele klanten inspireren en adviseren als nooit tevoren. Het gebruik van de juiste kleur maakt een ontwerp nieuw en gedurfd. Het nieuwe Inspiration Concept zal hierbij tegelijk een praktische gids én een inspiratiebron worden.

Nieuw concept
Sigma onderscheidt zichzelf sinds jaar en dag van de concurrentie door haar uitstekende producten, technische knowhow en uitgebreide after-service voor haar professionele klanten. Doel is de professional te ondersteunen in alle aspecten van zijn vakgebied: van het zoeken naar innovatieve verfsystemen tot het geven van praktijkgerichte cursussen en trainingen.
Sigma beseft dan ook als geen ander dat creatief zijn met kleur een vak apart is. Designers, productontwikkelaars, ontwerpers, architecten, schilders, ... zijn dag in dag uit professioneel bezig met kleur. Het is de kunst van de kleuradviseur om trends te combineren met de persoonlijke voorkeuren van zijn klanten. Alleen zo krijgt kleur écht betekenis.

Daarom werd bij de totstandkoming van het Inspiration Concept de nadruk vooral gelegd op het leveren van professioneel kleurenadvies op ieders maat en smaak.
Met dit Inspiration Concept brengt Sigma Coatings eind september 2006 een heel nieuw kleurkeuzesysteem op de markt. Dit systeem is ontwikkeld ten behoeve van de beroepsmatige klanten: architecten, schilders en decorateurs. Het systeem toont niet alleen de nieuwe interieurkleuren en -combinaties, maar speelt ook op een eenvoudige en aanschouwelijke wijze in op de persoonlijke voorkeur van iedere individuele klant.

Nieuwe instrumenten
Een klant over de streep trekken om trendy kleuren te gebruiken is niet gemakkelijk: vaak speelt de angst na korte tijd op de kleur te zijn uitgekeken, of in te spelen op een kortstondige trend. Daarom is het belangrijk te bouwen op de individuele persoonlijkheid en smaak. Die verandert immers veel minder vlug.

Het Inspiration Concept is zo opgesteld dat het hele kleurkeuzeproces stap voor stap aan de klant getoond kan worden. Dit stelt de kleuradviseur in staat om de mensen uit te nodigen zelf in kleurencombinaties te gaan denken.
Het pakket omvat een inspiratieboek, een kleurenwaaier met combinaties, een kleurenwaaier met volle kleurvlakken, een ringmap met stalen (A6 formaat) en twee boxen met handgeschilderde stalen (A4-formaat). Het hele pakket (met uitzondering van de boxen met handgeschilderde stalen) kan ordentelijk worden opgeborgen in een vlotte Sigma Suitcase. Het is ook mogelijk om slechts een gedeelte van het pakket aan te schaffen: het inspiratieboek en de waaiers of enkel de waaiers.

 
Nieuwe kleuren
Om het nieuwe kleurenpalet voor het Inspiration Concept samen te stellen heeft Sigma Coatings een uitgebreid vooronderzoek uitgevoerd naar de heersende trends en stijlen. De meest voorkomende kleuren en tinten werden gegroepeerd in zes grote kleurengroepen. De toonaangevende kleuren zijn opwekkend geel, warme oranje- en terracottatinten, levendig rood, koel blauw, verfrissend blauwgroen en ontspannend groen. Op basis hiervan werden een aantal tinten geselecteerd, die op hun beurt nog eens in reeksen werden onderverdeeld naargelang hun gebruik: toon op toon voor wie het graag rustig houdt, met een fris accent voor wie het liever sprankelend ziet en met scherp contrast voor wie het aandurft om origineel uit de hoek te komen.

Alle kleuren zijn onderling perfect combineerbaar. De tinten zijn daarenboven in verschillende effecten verkrijgbaar (mat, reflecterend, decoratief), zodat ze in verschillende verftechnieken verwerkt kunnen worden.

Nieuwe stijlen
Om dit Inspiratieboek als gids te kunnen gebruiken werden de huidige trends opgedeeld in drie stijlrichtingen: New Classic, Modern Country en Living Design.

New Classic: Klassiek beleeft een revival. Er wordt meer klassieke muziek gekocht, opera en operette trekken weer volle zalen. Klassiek staat voor authenticiteit, rust en orde. Het klassieke interieur is exclusief, luxueus, elegant en straalt warmte en romantiek uit. New Classic respecteert die waarden, maar zet tegelijkertijd de deur open om originele accenten te leggen zonder een stijlbreuk te forceren. New Classic nodigt uit om origineel te zijn met klassiek. In alle toonaarden: van zeer rustig tot vernieuwend.

 

Modern Country: In onze drukke maatschappij, met overal kunstmatigheid om ons heen, zoeken wij rustpunten. Modern Country pleit voor het gezellige interieur dat een warme, harmonieuze sfeer uitstraalt. Het kleurenpalet past perfect bij de natuurlijke, ruwe materialen die kenmerkend zijn voor deze stijlrichting. Het palet van Modern Country laat alle schakeringen toe, van het authentieke plattelandskarakter tot een modern interieur vol speelse variatie.

 

Living Design: Living Design is een gedefinieerde stijl voor het interieur waarin geen enkel element toevallig aanwezig is. Het kleurenpalet is zo uitgekiend dat foutloos kan geëxperimenteerd worden met elementen die men niet meteen associeert met de koele dynamiek van design. Living Design geeft aan de creativiteit de vrije teugels, op een schaal die gaat van vertrouwd modern tot echte avant-garde.


Sigma Coatings is een merk van de SigmaKalon Groep
SigmaKalon is een internationale speler op het gebied van decoratieve, marine, beschermende en industriële coatings. Het hoofdkantoor is gevestigd in Uithoorn – Nederland. Bij SigmaKalon zijn zo’n 10.000 medewerkers werkzaam in meer dan 40 landen. SigmaKalon’s grootste activiteit is de productie en distributie van decoratieve verven. SigmaKalon is nummer 2 op de Europese  decoratieve verfmarkt met leidende posities in Frankrijk, Engeland, de Benelux, Polen, Hongarije, Tsjechische Republiek en Slowakije. SigmaKalon heeft een groot assortiment marktleidende merken in alle markten en in een groot aantal landen waar het actief is. SigmaKalon heeft een uitgebreide ervaring in de logistieke kanalen van de hedendaagse verfsector. Voor meer informatie:
www.sigma.be

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie