01 februari 2004

Nieuwe Sigmacryl Decor SF

Nieuwe Sigmacryl Decor SF

01 februari 2004

Eind mei bracht Sigma Coatings Sigmacryl Decor SF op de markt. Met deze solvent- en oplosmiddelvrije muurverf onderstreept Sigma eens te meer de marktleidende positie op het vlak van muurverven.
Sigma heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld in het ontwikkelen en commercialiseren van milieuvriendelijke verven. Zo werden in 2002 alle solventhoudende lakken, beitsen en vernissen aromaatvrij gemaakt. Daarnaast werden ook solventvrije sierpleisters en een nieuwe generatie watergedragen technologieën geïntroduceerd, denken we maar aan Sigma S2U Nova-producten, de Supra Matt en Satin en de Coltura WE Finish. En tenslotte zijn er nu, met de komst van Sigmacryl Decor SF, drie Sigmacryl Decor-producten solvent- en oplosmiddelvrij: Decor Matt, Decor Soft en Decor Satin.

 

Goed voor het milieu en de schilder
Voor we het hebben over de voordelen van dergelijke verven, eerst een beetje terminologie. Men spreekt van oplosmiddelarme, oplosmiddelvrije en emissie- en oplosmiddelvrije verven. Bij oplosmiddelarme producten verdampen slechts kleine hoeveelheden oplosmiddelen en chemische hulpstoffen. Bij oplosmiddelvrije verven verdampen geen oplosmiddelen maar wel sporen van chemische hulpstoffen. Op de verpakking van deze verven leest u SF (Solvent Free) of VOS = 0 gr/l, waarbij VOS staat voor Volatiele Organische Stoffen. Bij het gebruik van solvent- en oplosmiddelvrije verven (ELF: Emission Lösemittel Frei) verdampt er niets anders meer dan water. Dat ELF de afkorting is van een Duitse term hoeft niet te verwonderen. Bij onze Oosterburen -en trouwens ook in Nederland- moeten de binnenmuurverven oplosmiddelvrij zijn. In ons land is de wetgeving nog niet zo streng, maar we gaan hoe dan ook die richting uit. In de Kyoto-akkoorden hebben 157 landen, waaronder ook België, zich immers akkoord verklaard de uitstoot van gassen en oplosmiddelen die bijdragen tot de opwarming van de aarde gevoelig te verminderen. Het oplosmiddelvrij maken van verven draagt daar in belangrijke mate toe bij. Trouwens, dergelijke producten zijn niet alleen goed voor het milieu. Ook de schilder vaart er wel bij en hij kan ook comfortabeler werken, want oplosmiddelvrije verven zijn geurarm.

“Goed product, voelt vettiger aan”, “Beter in applicatie”, “Blijft langer nat staan”, “Witter”… dat waren enkele van de eerste reacties die Sigma Coatings van de eerste gebruikers van Sigmacryl Decor Matt SF te horen kreeg. Naast de neutrale geur biedt de nieuwe Sigmacryl Decor SF inderdaad een aangenamer gevoel bij de applicatie (hij voelt vettiger aan, een beter glijdend gevoel), een andere visuele droging (langer nat, langere open tijd) en een witter aspect. Daarnaast behoudt hij alle kenmerken die van Sigmacryl Decor het succesrijkste product van de jaren '90 maakten: goede dekking, soepele verwerking, uitstekende hechting, aantrekkelijk rendement (7-9 m2/l), onverzeepbaar, wasbaar en nat schrobbaar na volledige doordroging. Dankzij de ELF-kwaliteit gaan er met deze waterverdunbare muurverf voor binnen en buiten ook geen hinderlijke geuren gepaard zodat men de binnenruimten direct na het schilderen weer in gebruik kan nemen.

Nieuw in 10 L: Sigmacryl Decor SF RAL 9010.

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie