Sigma trendbelevingen 2016-2017

Centrale thema's in het trendverhaal 2016-2017 zijn verandering, vernieuwing en ontdekking. Het draait allemaal om uitdagingen die op ons afkomen in deze snel veranderende wereld.
In de verschillende reacties op deze uitdagingen erkent PPG dit jaar 4 grote stromingen. Thema’s die elk op hun manier een antwoord geven op de uitdagingen die de snel veranderende wereld met zich mee brengt.
Trendkleur van het jaar is Paradise Found, S 4010-G10Y.

Het eerste thema is het thema weerspiegelt het de schoonheid in onvolmaaktheden. In dit thema wordt het unieke van imperfectie benadrukt maar ook de viering van het leven en focus op wellness, natuurlijkheid, authenticiteit en de mogelijkheid om te evolueren naar beter en beter. Mensen vinden de kracht om te accepteren wie ze zijn en waar ze zijn en vinden energie in de natuur.


Wellness

Ambacht

Uniek

Gebrekkig

Aanvaarding

Het vieren van het gewone

Evenwicht

Authenticiteit

Onbeperktheid

Verscheidenheid

Tevredenheid
 
De kleuren in dit thema van aanvaarding zijn geëvolueerd uit de GoodLife en Co-Leidoscope trendthema’s van het afgelopen jaar.  
Door de toenemende verstedelijking verlangen steeds meer mensen naar plaatsen in hun huis die hen verbinden met de natuur. Ze zijn op zoek naar een interieur dat tijdloos is en waar groen, zowel binnen als buiten, een centrale plaats heeft. Mensen zijn op zoek naar flexibel licht en mogelijkheden om hun privacy te verhogen als ze dat even wensen.
Tinten in dit thema wijken af van traditionele, zuivere kleuren. Ook zwarte schaduwen passen perfect in dit plaatje. De kleuren zijn gïnspireerd op de natuur, maar met een zachte bohemian stijl. Dit thema biedt zowel gemak als stijl in een modern interieur.
Het tweede thema bouwt verder op de bereidheid om stereotypen te negeren. Dit thema is luid en impactvol, in tegenstelling tot het eerste op rust en natuur geënte thema.
De kracht van optimisme. Dit is een thema dat zelfexpressie, vrijheid, sociale interactie, glamour en de prestaties en gemakken van de moderne technologie vertegenwoordigt.

 
High Def Life

Extreme Sporten

Futuristisch

Auto-Piloot

Stoutmoedig

Onbeperkt

Onconventioneel

Prestatie

3D Printing

Aangepaste ontwerpen

 
De kleuren die in dit thema gebruikt worden zijn een mix uit de felle, levendige kleuren in het I’mPulse thema van vorig jaar en de ondersteunende, meer neutrale kleuren uit het Introsense thema. Door het mengen van schitterende, heldere kleuren met zachtere, neutrale tinten tonen we een palet in lijn met de manier waarop de wereld van de technologie en de natuurlijke wereld samenvloeien.
Het thema van rustige elegantie. Het is misschien wel de tegenhanger van het thema van de kracht van optimisme.
Rust en gevoeligheid van dit thema tegenover onstuimige energie. Rustige elegantie vraagt zachtheid, delicaatheid en sierlijke ontwerpen om intimiteit, puurheid en balans te promoten.

 
Intimiteit

Pastel

Geraffineerd

Offline

Eenvoudig

Duurzaam

Romantisch

Balans

Rust

Privacy
 

Het kleurenpalet bij dit thema bestaat vooral uit kleuren die zachtheid uitdrukken. Tedere combinaties van delicate pastelkleuren en lichte, neutrale kleuren kunnen gecombineerd worden tot rustgevende en uitnodigende combinaties met accenten van donkergrijze kleuren. De kleuren zijn vooral delicaat en zacht maar hoeven daarom niet typisch te zijn. Een combinatie van matte en glanzende kleuren kan dit thema een extra dimensie geven.Het vierde en laatste thema van 2016 is een thema als een solide bolwerk. Een thema van bescherming en warme geborgenheid. Het is een geruststellend antwoord op de ongerustheid door groeiende bedreigingen in de wereld.
Net als een stille bewaker staan dit thema voor kracht, veerkracht en macht en ook bescherming, beveiliging en veiligheid.
 
Mineraal

Gestructureerd

Robotica

Kunstmatige intelligentie

Creatieve democratie

Donker

Sterk

Mannelijk

Gecamoufleerd

Bescherming
 

De kleuren uit dit palet staan voor duurzaamheid en bescherming. Het is een leger van donkere kleuren, variërend in de mate van verzadiging en intensiteit die de ernst van de menselijke geest vertegenwoordigen, terwijl de zachte off-whites staan voor netheid, orde en precisie.

De trendkleur van het jaar – Paradise Found, S 4010-G10Y – komt uit dit kleurthema. Aloë Vera is een zachte, gedempte groene kleur uit dit thema die ook perfect gebruikt kan worden in de 3 andere thema’s.

 

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie