Onze visie op kleur

Een goed en doordacht kleurgebruik heeft een positieve invloed op de sfeer in een ruimte en de gemoedstoestand van de gebruikers. Met dit in het achterhoofd heeft Sigma gewerkt aan een nieuwe filosofie: Colours of Life.

Colours of Life
In Colours of Life is alle kleurkennis op functioneel, esthetisch en technisch vlak samengebracht, zodat u een compleet kleurplan krijgt dat verder gaat dan alleen de vraag: wat vindt u een mooie kleur? Hierbij krijgen zowel de schilders als de klanten meer achtergrond informatie over kleurgebruik. Iedere levensfase vraagt immers om ander kleurgebruik.

Deze kennis is opgebouwd dankzij jarenlange ervaring in het toepassen van kleur en door goede amenwerking met (binnenhuis)architecten, kleurexperts en wetenschappers. Dit resulteert in vier kleuradviesboeken die helpen om belevingsgerichte kleurplannen op te stellen voor verschillende ruimtes. De volgende boeken zijn verschenen: Verzorgen & Genezen, Wonen & Verblijven, Opgroeien & Leren, Werken & Functioneren.
Met Colours of Life krijgt u een inzicht in de psychologische en biologische effecten van kleur. Ook ziet u zo verband in de verbetering in het welzijn en functioneren van de mens in relatie tot zijn leefomgeving. De filosofie wordt naar buiten gebracht door de vijftien Sigma Coatings kleurexperts, verdeeld over alle regio's. En uiteraard kunt u gebruik maken van de stalenservice, kleurenwaaiers en inspiratieboeken.

Meer over kleur
Meer informatie over onze ideeën over kleur, kleurgebruik en onze kleuren vindt u op onderstaande pagina’s.

Sigma Colour Viewer
Sigma Trendkleuren 2014-2015
Sigma kleuren
De perfecte kleurkeuze voor uw gevel
Maak zelf een kleurenplan
Muren met speciale effecten
Wow-effect met wit
 
PPG.CookieFloater.Title PPG.CookieFloater.Link