Wow effect met wit!Al tientallen jaren zijn RAL 9010 en 9001 de meest verkochte witte verven. Laat u ook verleiden door andere witgradaties en glansgraden.

Het is moeilijk kiezen uit alle soorten wit. Zo schrijft iemand op een internetforum: ‘Je hebt roomwit, donswit, parelwit en sneeuwwit. Ik word stapelgek van al dat wit. Toch wil ik witte ramen, deuren en trappen. Wat moet ik kiezen?’

Vele soorten wit
Het is mode om alle soorten wit naast elkaar te gebruiken. Puur wit wordt net zo makkelijk naast gebroken wit gezet. Of hoogglans wordt gecombineerd met mat wit. Wit kunt u in verfzaken laten mengen met andere kleuren, bijvoorbeeld met een vleugje rood of geel.

Combineren maar
Koel wit roept een ander gevoel op dan warm wit. Door ze met elkaar te combineren, creëert u de juiste balans. Zet bijvoorbeeld een harde toon wit naast grijzen en andere kleuren. Of puur, fel wit naast een warme bruinzwarte kleur.

Koele witten
Koele witten worden veel gebruikt in zonnige landen. Bij ons zijn deze witten het beste te gebruiken voor kamers op het zuiden of op het westen. Koel wit krijgt u door zuiver wit te mengen met een beetje zwart of blauw.

Warme witten
Warme wittinten passen goed bij licht en worden graag gebruikt door binnenhuisarchitecten. U kunt ze het beste gebruiken voor kamers op het noorden of op het oosten.

Zetels en gordijnen
Denk aan de wisselwerking tussen de kleuren van het meubilair, de gordijnen en de materialen. Een rode zetel bijvoorbeeld staat heel mooi tegen een witte muur met een vleugje rood. Een gebroken wit met een gele of roze ondertoon past weer heel goed in een kamer met veel verschillende kleuren.

Kleurenhulpmiddel
In het Inspiratieboek Shades of White & Grey staan vele witten, grijzen en metallics geordend in kleurgroepen. Het boek helpt u om stapsgewijs een definitieve keuze te maken. Vraag ernaar bij uw verfspeciaalzaak.

Bron: Prof.
PPG.CookieFloater.Title PPG.CookieFloater.Link