Muren met speciale effecten

Een wand in een glanzende metaalkleur is verrassend. Ook schilderen met spons of stoffer maakt muren bijzonder. U gebruikt er speciale verven voor.

Sigma Decoration is de verzamelnaam voor een aantal effectverven met bijzondere kleuren of structuren. Sommige verven zijn ook handig om beschadigingen of oneffenheden in muren te verdoezelen. De effectverven zijn eenvoudig aan te brengen met roller, stofdoek, spons, blokwitter, verfborstel of spatel.

Voorstrijkmiddel
Welke decoratieve verf u ook kiest, behandel de muur eerst met een voorstrijkmiddel. Dat houdt het zuigen tegen van de muur. Sigmafix is zo’n voorstrijkmiddel.

Lichtspel met Sigmakwarts
Is een muur niet helemaal glad en strak? Dan kunt u grote vlakken afplakken met glasweefselbehang, bijvoorbeeld Sigmascan. Voor kleine beschadigingen is de structuurverf Sigmakwarts een aanrader. Met de verf verhult u kleine oneffenheden. Zowel glasweefsel als structuurverf is een goede basis voor alle effectverven van Sigma.

Glanzende metaalkleur met Sigmulto Metallic
Een metaalkleurige wand is een echte eyecatcher. Heeft u een grote wand, dan zijn een paar vlakken misschien al voldoende. Sigmulto Metallic brengt u aan met een kortharige roller en werkt u af met een decoratieroller. De muur wordt extra glimmend met acryl glanslak Wigmavar WS als laatste laag. Daarbij geeft het meer diepte aan de kleur en het maakt de verf extra waterafstotend. Daardoor kan de muur ook geschikt zijn voor de keuken in plaats van tegels.

Fluweelzachte muren met Sigmulto Effino
Deze verf geeft de wand een licht schaduweffect dat doet denken aan fluweel. U kunt deze watergedragen, supermatte muurverf gebruiken voor vlakke en gestructureerde ondergronden. Hoe donkerder de kleur en hoe gladder de ondergrond, des te groter is de dieptewerking en des te contrastrijker het schaduwspel. Behalve decoratief is een met Sigmulto Effino afgewerkte muur schrobvast, dus praktisch in gebruik.

Bron: Tint
PPG.CookieFloater.Title PPG.CookieFloater.Link