Kleur als sfeermakerKleur heeft effect op uw gevoel. Zo maakt een rode kamer actief. Wat zijn de kleureffecten voor de kamers in huis?

Wit
Wit is een zuivere, pure kleur en staat voor schoonheid. Wit is daarom een prima kleur voor hygiënische ruimten, zoals de badkamer en de keuken. Wit is ook geestverruimend. Daarom kan wit eveneens goed in de studeerkamer.

Groen
Groen wordt geassocieerd met evenwicht en geeft kracht en energie. De kleur is geschikt voor vrijwel alle ruimtes in huis.

Bruin
Bruin is een ‘aardse’, warme en gezellige kleur, waardoor mensen zich snel thuis voelen. Net als oranje is bruin daarom perfect voor in de woonkamer. Bijkomend voordeel is dat bruin goed valt te combineren.

Geel
Van geel worden we vrolijk omdat we de kleur associëren met de zon en mooi weer. Geel is verkwikkend en is daarom voor alle kamers geschikt. Een felle variant wordt afgeraden voor de kinderkamer. Onderzoekers hebben bewezen dat baby’s in een gele kamer vaker huilen.

Blauw
Blauw associëren we met de lucht en de zee. Het werkt kalmerend en geeft rust. Het is daarom een ideale kleur voor in de slaapkamer.

Roze
Roze maakt gevoelig, kalmeert en tempert agressieve neigingen. Het is heel geschikt voor een speelhoek of de kinderkamer.

Rood
Rood geeft energie, activeert het hart en verhoogt de bloeddruk. Daarom is de kleur niet handig voor een kinderkamer. Zeker niet de kamer van een hyperactief kind. Het is een prima kleur voor de studeerkamer en de badkamer. En ook de eethoek, want rood wekt eetlust op.

Oranje
Net als rood is oranje een warme kleur. Oranje maakt prettig energiek en verbetert het prestatievermogen. Het is een goede kleur voor in de woonkamer, de slaapkamer of de kinderkamer.

Paars
Paars kan goed in de woonkamer, maar beter met mate. Het is een koele kleur en roept bij veel mensen een mystieke associatie op. In een slaapkamer kan het seksuele behoeften temperen. In een eetkamer kan paars de eetlust verminderen. Maar seringenpaars verhoogt de gevoeligheid.

Bron: Prof.
PPG.CookieFloater.Title PPG.CookieFloater.Link