Onze visie op kleur

Een goed en doordacht kleurgebruik heeft een positieve invloed op de sfeer in een ruimte en de gemoedstoestand van de gebruikers. Met dit in het achterhoofd heeft Sigma gewerkt aan een nieuwe filosofie: Colours of Life.

Een stapje verder

In Colours of Life is alle kleurkennis op functioneel, esthetisch en technisch vlak samengebracht, zodat u een compleet kleurplan krijgt dat verder gaat dan alleen de vraag: 'Wat vindt u een mooie kleur?'. Hierbij krijgen zowel de schilders als de klanten meer achtergrond informatie over kleurgebruik. Iedere levensfase vraagt immers om ander kleurgebruik.

Deze kennis is opgebouwd dankzij jarenlange ervaring in het toepassen van kleur en door goede samenwerking met (binnenhuis)architecten, kleurexperts en wetenschappers. Dit resulteert in zeven kleuradviesboeken die helpen om belevingsgerichte kleurplannen op te stellen voor verschillende ruimtes. In 2012 en 2013 verschenen de volgende boeken: Verzorgen & Genezen, Wonen & Verblijven, Opgroeien & Leren, Werken & Functioneren, Cultuur & Beleven, Reizen & Ontspannen en Herinneren & Afscheid.

Met Colours of Life krijgt u een inzicht in de psychologische en biologische effecten van kleur. Ook ziet u zo verband in de verbetering in het welzijn en functioneren van de mens in relatie tot zijn leefomgeving.

Kleurexperts

De filosofie wordt naar buiten gebracht door de Sigma Coatings kleurexperts, verdeeld over alle regio's. En uiteraard kunt u gebruik maken van de stalenservice, kleurenwaaiers en inspiratieboeken.

 

 

 

 

 

 

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie