Zelfgebouwd huis

Grégory en Sophie lieten hun huis bouwen. Sophie: ‘We wilden een huis met een grote hal, zoals je wel eens in films ziet.’

foto-totaal-huis.jpg

 

woonkamer.jpg

 

doorkijk-keuken.jpg

Om een huis te laten bouwen, moet je goed weten wat je wilt. Grégory en Sophie wilden vooral een licht en ruim huis. Sophie: ‘Op de begane grond is alles open. Alleen tussen de woonkamer en de hal zit een glazen deur. Zo hoor je boven het geluid van de tv niet.’ De hal is enorm. Tot aan de tweede verdieping zit een vide. Dat accentueert de grootte. De hoofdkleur van het huis is wit; het maakt de woning ruimtelijk en licht.

Warm grijs
De grote, maar lichte tafel en wandkast in de eetkamer versterken de ruimtelijkheid. De muren van de eet- en woonkamer zijn warm grijs. Sophie: ‘We wilden een natuurlijke uitstraling. De gelakte houten vloer en de muren met lambrisering dragen hieraan bij. Op zichzelf zorgen die al voor voldoende aankleding van de kamer.’

Kleuraccenten
De kinderkamers hebben matte houten vloeren. De meubels zijn zo wit dat ze bijna wegvallen tegen de muren. Hierdoor krijgen de kleuraccenten roze en groen nog meer aandacht.

Twee douches
Het gezin heeft twee douches in de badkamer. Zo hoeven de gezinsleden in de ochtend niet op elkaar te wachten. De doucheruimte zit achter de twee wastafels en is van twee kanten te bereiken. De wit geschilderde badkamer is gecombineerd met leemstucwerk en donkere eiken meubels.

Sigma Coatings advies
Wilt u zelf ook de prachtige, matte uitstraling van de muren bereiken? Sigmacryl Decor Matt is dan een goede optie. Vraag bij uw verfspeciaalzaak naar het inspiratieboek Shades of White & Grey. Daarin staan witten, grijzen en metallics geordend in kleurgroepen.

Bron: Tint

Overloop zelfgebouwd huis Meisjeskamer

 

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie