Van graanschuur naar woonhuis

Monique en Carlo veranderden een graanschuur uit de jaren vijftig in een woonhuis. Het heeft twee jaar geduurd om de klus te klaren. Dat was het zeker waard.

boom.jpg

keuken-groene-kast.jpg

woonkamer.jpg

Het echtpaar vond het belangrijk om het karakter van de graanschuur te behouden. Monique: ‘Ook het huis moest een rauw, functioneel en open karakter hebben.’ Zo is het houtwerk transparant geschilderd. Daarnaast is gebruikgemaakt van veel wit: in combinatie met de enorme ramen is het huis vooral licht en open. In onder meer de keuken en de badkamer zijn felle kleuren gebruikt. Dat tegenwicht maakt de witte en lichte woning niet te kil.

Tennisnet als afscherming
De vide is afgeschermd met een tennisnet. Monique: ‘We hebben met twee kinderen onder de tien een veilige afscherming nodig. We hadden geen geld meer, dus kwamen op het idee een tennisnet te gebruiken. Het net is supersterk en past perfect in de ruimte.’

Opvallend plafond
In de grote woonkeuken zijn de kastjes behandeld met groene lak. De verschillende tinten groen passen bij de grote lampenkappen boven de eettafel. Zo worden het kook- en eetgedeelte optisch naar elkaar getrokken. Buiten is het houtconcept doorgetrokken met een rood, cederhouten balkon. Monique: ‘We hebben voor ceder gekozen omdat het zo mooi oud wordt.’

Sigma Coatings advies
Transparante beitsen geven doorgaans minder bescherming dan dekkende verven. Een professionele en sterke beits is Sigmalife DS TX. De beits laat optimaal houtnerftekening zien, is vochtregulerend, waterafstotend en lichtvast.

 

Bron: Tint

keuken.jpg  

 

De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie