0
Close

Request password

Start buying

Already a Sigma customer? Register to order online as well. Prices will remail the same. No Sigma customer yet? Register and start ordering online as well!
  • Delivery promise message guesses sine causa? quae.
  • Quickly pick up your order from the Sigma Service Center
  • Quality promise message sentiamus alii autem, quibus ego assentior.
Register

Gevraagd aan de expert: hoe kies ik een goede glansafwerking voor op de muur?

Al eerder vroeg Niels Zomerdijk PPG’s innovatiemanager aan de tand over de ontwikkeling van PPG-verven. Nu de nieuwe Sigma Perfect Semi-Matt uitgebracht is, is hij wederom nieuwsgierig naar het verhaal achter dit product. Ad Lankhaar, Market Product Manager Teamleader en Liesbeth Teliszewskyj, Marketing Manager Sigma CoE leggen hem uit waarom Sigma Perfect Semi-Matt  juist nu op de markt wordt gebracht en wat zowel de schilder als de eindklant eraan heeft.

Innoveren staat bij PPG en dus ook bij Sigma hoog in het vaandel. Hoe helpen jullie innovaties de schilders nu echt in de praktijk?
Liesbeth: “We zien dat er in het werkveld steeds meer behoefte is aan efficiëntere manieren van werken. Daar willen we met onze producten natuurlijk op inspelen. Daarom verbeteren we onze producten continu, zodat we voor de schilder het schilderproces eenvoudiger en sneller maken en ervoor kunnen zorgen dat ze zonder ‘gedoe’ kunnen werken.”

Ad: “Met de Perfect-range van Sigma spelen we daarop in door producten aan te bieden die makkelijk te gebruiken zijn en altijd een mooi eindresultaat geven. De Smooth Layer Technology in de Perfect-range voorkomt bijvoorbeeld overlap en baanvorming. Zeker bij grote oppervlaktes in donkere kleuren is dat wel zo prettig. Zo wordt schilderen een stuk minder stressvol.”

Jullie nieuwe Sigma Perfect Semi-Matt muurverf heeft een subtiele zijdeglans in de afwerking. Waarom hebben jullie dit product ontwikkeld?
Liesbeth: “We hebben natuurlijk al onze Sigma Perfect Matt, die door veel schilders al enorm gewaardeerd wordt. Hij is makkelijk aan te brengen en geeft altijd een egaal eindresultaat. Toch voelden we dat er nog ruimte voor verbetering was.”

Ad: “Voor onze matte muurverf zagen we vooral potentie in het verbeteren van de oppervlaktegevoeligheid. Een matte muurverf is nu eenmaal gevoeliger voor aanraking. Daarom gingen we op zoek naar een optimale combinatie tussen een zo mat mogelijke muurverf die ook nog eens lang mooi blijft. Daarnaast moest het product natuurlijk net zo makkelijk aan te brengen zijn en een net zo egaal eindresultaat opleveren als de reguliere Sigma Perfect Matt. Dat hebben we nu gerealiseerd met onze nieuwe Sigma Perfect Semi-Matt.”

Hoe ziet een zijdeglans op de muur eruit?
Ad: “Soft Satin zit tussen echt mat en reguliere zijdeglans in. Als je recht voor een muur staat die geschilderd is met Sigma Perfect Semi-Matt ziet de verf er strak, egaal en mat uit, maar vanuit een hoek zie je een subtiele zijdeglans. Als je door een ruimte loopt waar alle muren met deze verf geschilderd zijn, valt er zo nu en dan een subtiele zijdeglans op, zonder dat het echt in het oog springt. Dit subtiele effect is precies waar we naar op zoek waren. Het geeft licht en frisheid aan ruimtes en kan zeker bij donkere ruimtes wat meer ‘levendigheid’ creëren.” 

Kun je het product overal aanbrengen, of is het bedoeld voor specifieke toepassingen?
Liesbeth: “Sigma Perfect Semi-Matt is te gebruiken op alle plekken waar je anders ook ‘gewoon’ muurverf zou aanbrengen. Het kan wel een extra toegevoegde waarde bieden in panden waar wanden in elkaar overlopen. We zien bijvoorbeeld nu dat er een trend is in moderne architectuur waar plafonds, muren en trapwanden allemaal in elkaar overgaan in grote open ruimtes; het gehele complex vormt dan als het ware één ruimte. Om dat eenheidseffect te behouden, is het handig als je overal dezelfde muurverf toepast. En omdat je in dat soort ruimtes nu eenmaal ook plekken hebt die intensiever worden gebruikt of aangeraakt, zoals de trapwand, wil je wel dat je muurverf tegen een stootje kan. Dan is Sigma Perfect Semi-Matt dus heel geschikt.”

En mocht er een keer een correctie nodig zijn, kan ik Sigma Perfect Semi-Matt dan net zo makkelijk bijwerken als de mat-variant?
Ad: “Voor alle zijdeglansproducten geldt dat ze iets lastiger bij te werken zijn dan matte verven. Een correctie bij het initiële aanbrengen is geen probleem, de verf is dan immers nog nat en vloeit gemakkelijk over. Als de verf eenmaal droog is en bijwerken is nodig, dan kan dat wat meer opvallen. Als je een zijdeglans muurverf bijwerkt, zullen de randen op de bijwerkplek namelijk iets matter opdrogen, waardoor de bijwerkplek iets meer zichtbaar is dan bij het bijwerken van een matte muurverf.”

Liesbeth: “Daarop aanvullend is het natuurlijk wel zo dat een zijdeglansverf over het algemeen minder vaak bijgewerkt hóeft te worden. De verf is immers beter bestand tegen aanraking. Alleen bij echt een flinke beschadiging van je oppervlak zou je dan willen bijwerken, maar in zo’n geval is het helemaal overschilderen van de wand vrijwel altijd de beste optie.” 

Sigma Perfect Semi-Matt​ is dus een product dat langer meegaat. Is het ook op milieugebied een duurzaam product?
Liesbeth: “Zeker! Sigma Perfect Semi-Matt heeft inderdaad schrobklasse 1, waardoor het een lange levensduur heeft en ook dankzij de lagere oppervlaktegevoeligheid blijven de muren langer mooi. Op milieuvlak voldoet dit product aan het Europese Ecolabel voor alle kleuren, beschikt het over een brandcertificaat voor de hoogste brandreactieklasse en voldoet het aan de Europese verordening nr. 10/2011 in het kader van voedselcontact. Hiervoor is ook een certificaat beschikbaar.”
 
Waar kan ik meer informatie vinden?
Liesbeth: “Op onze website is een technische fiche van Sigma Perfect Semi-Matt beschikbaar. En natuurlijk kun je ook altijd in onze Sigma Service Centers of bij onze partnergrossiers terecht voor persoonlijk advies.” 



 
De website vanaf uw startscherm starten? Lees hier hoe u dit eenvoudig kunt instellen. Dit bericht niet meer weergeven