Sigma Air Pure De biobased muurverf die de binnenlucht zuivert.

Duurzaamheid op alle gebieden


Sigma Air Pure zorgt voor een beter binnenklimaat door vermindering van formaldehyde in de binnenlucht tot 70% gedurende meerdere jaren. Sigma Air Pure stoot zelf geen formaldehyde uit.

Sigma Air Pure betekent minder impact op het klimaat dankzij gebruik van 45% biobased grondstoffen waardoor de afhankelijkheid van meer vervuilende fossiele grondstoffen die stilaan uitgeput geraken tot bijna de helft gereduceerd is.

Bij Sigma Coatings en bij het moederbedrijf PPG Coatings wordt al jaren zwaar ingezet op innovatie en duurzaamheid. In de eerste plaats door het verbeteren van de kwaliteit van onze producten wat resulteert in langere onderhoudsintervallen. Dit bespaart verf- en dus grondstoffen- en zorgt voor minder transportbewegingen voor een onderhoudsklus, wat de CO2 uitstoot bespaart.

Er wordt gewerkt aan een stijging van biobased grondstoffen in diverse producten, zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit en verwerkingseigenschappen.
  • Afval wordt gereduceerd tot het minimum
  • Vermindering van uitstoot van broeikasgassen 
  • Verbetering van watermanagement en vermindering van watergebruik 

Continue aandacht voor iedere stap in het ontwikkelingsproces van producten, zodat de lange termijn invloed op mens en milieu zo positief mogelijk is. Dit zonder in te boeten aan de kwaliteit dit is een streven bij elke nieuwe ontwikkeling.

Bij de ontwikkeling van verfproducten en coatings staat ook centraal dat deze producten steeds exact toegesneden zijn op hun taak. Zo krijgt iedere ondergrond de best mogelijke bescherming, worden onderhoudsintervallen verlengd en wordt bovendien het gebruik van vluchtige stoffen verminderd.

Alle verbeteringen worden zoveel mogelijk onderbouwd d.m.v. certificaten, (Eco)labels en moeten aantoonbaar voldoen aan criteria van meetinstrumenten voor gebouwen zoals BREEAM, LEED en WELL.