SigmaCare Fungi Matt

SigmaCare Fungi Matt

De matte muur- en plafondverf SigmaCare Fungi Matt is bij uitstek geschikt is voor schimmel-gevoelige omgevingen. De verffilm is resistent aan schimmels en algen. Dat is goed nieuws voor ondermeer de voedingsindustrie. SigmaCare Fungi Matt is tevens erg geschikt voor het verven van binnenmuren van zwembaden, wellnesscentra en doucheruimtes van bijvoorbeeld fitness-centra.

Tegen schimmel op muren en plafonds wordt doorgaans aangeraden de ruimte goed te ventileren, koudebruggen op te lossen en hygroscopische materialen te vermijden. Maar vaak volstaat dat niet. Sigma Coatngs introduceert met SigmaCare Fungi Matt een nieuw hulpmiddel om schimmel- en algenvorming tegen te gaan.SigmaCare Fungi Matt bevat een bestanddeel dat de verffilm resistent maakt tegen de aangroei van schimmels en algen. Deze matte watergedragen acrylaatdispersie is daarom ideaal om ruimtes met een relatief hoog vochtigheidsgehalte te vrijwaren van dit hardnekkige euvel.

De voedingsverwerkende industrie, brouwerijen, grootkeukens en bakkerijen hebben baat bij deze verf, evenals fitness- en wellnesscentra, zwembaden, ... aangezien deze minder welkome organismen vooral in vochtige ruimtes gedijen.SigmaCare Fungi Matt werd getest en gecertificeerd door onderzoekscentrum Acima en ontving van ISEGA een conformiteitattest voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie.SigmaCare Fungi Matt is verkrijgbaar in wit en in pasteltinten en enkel bedoeld voor binnengebruik. Breng op een poederende ondergrond de primer Sigmafix Universal aan. Op een sterk en/of onregelmatig zuigende ondergrond gebruik je de primers Sigmacryl Prim Egalis of Sigmacryl Prim Opaque. Werk daarna af met twee lagen SigmaCare Fungi Matt. De verf biedt dezelfde gebruiksvoordelen als andere binnenmuurverven van Sigma Coatings, zoals makkelijke verwerkbaarheid en grote dekkracht. SigmaCare Fungi Matt is bovendien ook schrobvast en duurzaam.

De eigenschappen van SigmaCare Fungi Matt op een rij:

• Matte schimmelbestendige muur- en plafondverf – uitsluitend voor binnengebruik
• Solvent-, weekmaker- en emissievrij (VOC < 1 g/l)
• Watergedragen
• Grote dekkracht
• Wasbaarheidsklasse 2 volgens DIN EN 13300  - Schrobvast volgens DIN 53778
• Waterdampdoorlatend
• Snelle droging
• Kleuren: wit en pasteltinten
• Rendement: ca. 7-8 m2/l