SigmaCare Cleanair

SigmaCare Cleanair

Uit het milieurapport Vlaanderen in 2007 bleek dat in 85 % van de onderzochte binnenomgevingen de richtwaarden van schadelijke stoffen, o.a. benzeen, formaldehyde en andere vluchtige organische componenten, werden overschreden. SigmaCare CleanAir is een fotokatalytische matte binnenmuur- en plafondverf die bijdraagt tot een verbetering van de binnenluchtkwaliteit.

SigmaCare CleanAir bevat een fotokatalysator (titaandioxidie) die lichtenergie opneemt. Met die energie wordt een chemische reactie opgewekt met de schadelijke stoffen, bijvoorbeeld stoffen die bij het koken vrijkomen. Deze ongezonde stoffen worden, wanneer ze in contact komen met de verf, omgezet in water en CO2 met als resultaat een zuiverdere en gezondere binnenlucht.

SigmaCare CleanAir is bijzonder geschikt voor publieke plaatsen zoals scholen, kantoren, vergaderzalen, cultuurcentra, horecazaken, wellness- en fitnesscentra, maar evengoed voor woonruimten voor mensen met gevoelige luchtwegen. SigmaCare CleanAir is geurarm dus de geschilderde ruimtes kunnen onmiddellijk na het schilderen weer in gebruik worden genomen.

SigmaCare CleanAir is verkrijgbaar in wit en in pasteltinten. Gebruik op een poederende ondergrond de primer Sigmafix Universal. Op een sterk en/of onregelmatig zuigende ondergrond gebruik je de primers Sigmacryl Prim Egalis of Sigmacryl Prim Opaque. Werk daarna af met twee lagen SigmaCare CleanAir. De verf biedt dezelfde gebruiksvoordelen als zijn conventionele tegenhangers, zoals makkelijke verwerkbaarheid en grote dekkracht.


De eigenschappen van SigmaCare CleanAir op een rij:

• matte binnenmuur- en plafondverf die bijdraagt aan de verbetering van de binnenluchtkwaliteit
• Solvent-, weekmaker- en emissievrij (VOC < 1 g/l)
• Geurarm (het vertrek is na het verven onmiddellijk weer gebruiksklaar)
• Grote dekkracht
• Snelle droging
• Kleuren: wit en pasteltinten
• Rendement: ca. 8-10 m2/l